Honing-gemberlikeur

Ik had laatst bij de Aziatische supermarkt gembersnoepjes gekocht; en die waren me toch een partij pittig! 😀 Maar wel pittig dat je er daarna nog één neemt… En nog één.. 😉

Toen kwam ik op het idee om deze snoepjes als uitgangspunt te nemen voor een nieuw likeurtje! En ik had toch net 3L wodka uit Duitsland meegenomen, dus dat kwam mooi uit! Deze gemberlikeur is best stevig in z’n alcohol; is dat niet zo je smaak dan kan je het aanlengen met bijvoorbeeld een beetje (bruisend) water.

Honing-gemberlikeur

Benodigdheden voor ± 200ml:

 • 200 ml wodka
 • 60 gram verse gember, zonder schil
 • 75 gram honing

Bereidingswijze:

Snij de gember in grove stukjes en plakjes en stop die samen met de wodka en de honing in een weckpot.

Laat de weckpot nu op een plek staan waar je vaak langskomt (voor mij is dat het aanrecht). Elke keer als je dan langs die weckpot loopt, swirl of schudt je voorzichtig even met de pot. Zo krijgt de honing de kans om op te lossen. In het begin zal de honing nog als een laag op de bodem liggen, maar na 3 dagen ‘swirlen’ was bij mij alle honing opgelost. Je zult ook zien dat de likeur troebel begint te worden door de sappen van de gember.

Zeef na 3 dagen de honing-gemberlikeur. Dit kan gewoon met een fijnmazig zeefje, als je de gember niet te klein hebt gesneden blijven er geen stukjes achter in de likeur na het zeven.

Giet de likeur in een (met kokend water omgespoelde) fles en bewaar in de kast of koelkast!

Zoals ik al aan het begin zei: dit is een pittig likeurtje qua alcoholpercentage. Serveer puur met ijsblokjes, of het is ook super om te gebruiken als basis van bijvoorbeeld een cocktail, of met een scheut heet water lekker als thee!


 

Het glas waarin de honing-gemberlikeur zit komt uit de Bitossi Home Cocktail serie. Kijk op bitossihome.nl voor meer info en verkooppunten.

Print Friendly, PDF & Email

3 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Ik schreef:

  Waarom laat je de likeur slechts 3 dagen trekken? Das toch veel te weinig? Normaal is dat 2 maanden minstens!

 2. Dennis schreef:

  Zoals je misschien gemerkt hebt , heb ik een brede smaak en lust eigenlijk alles,,,,das dus ook een makke van mij,,,ook deze likeur is heerlijk. Ik heb er zelf nog een paar citroen schillen aan toegevoegd. Lekkere likeur en lekker fris 😉

  1. Ongewoon lekker schreef:

   Goed bezig Dennis! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.