Gevulde eitjes met advocaat

Als je dan toch zelf advocaat maakt; dan kan je daar natuurlijk net zo goed een lekker dessertje van gevulde eitjes met advocaat van maken! 😀

Gevulde chocolade paaseitjes met advocaat

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 2 holle chocolade eieren
  • 2 plakken cake*, in kleine blokjes
  • 4 eetlepels advocaat
  • 2 eiwitschuimpjes
  • poedersuiker om te garneren

*Ik heb rozijnencake gebruikt, maar je zou natuurlijk ook vanille-, chocolade- of een andere cake kunnen gebruiken. Als je niet een hele cake wilt maken/kopen kan je ook een losse muffin kopen en die in blokjes snijden.

Bereidingswijze:

  1. Neem een mes of iets anders van metaal (ik heb een patésnijder gebruikt die we ooit in Frankrijk hadden gekocht) en verwarm die in een vlammetje.
Gevulde eitjes met advocaat

2. Smelt zo voorzichtig het kapje van de chocolade-eieren. Het kapje kan je vast opeten als beloning van al het harde werk dat je al hebt gedaan.. 😉

Gevulde eitjes met advocaat

3. Ik heb dus rozijnencake en paasmeringues gebruikt.

Gevulde eitjes met advocaat

4. Als de eitjes helemaal klaar zijn kan je beginnen met vullen! Ook leuk om dit met kinderen te doen, neem dan natuurlijk wel een drankje zonder alcohol.

5. Doe eerst een paar blokjes cake in het ei, daarna een lepel advocaat en kruimel er dan wat meringue in. En herhaal dat proces totdat je eitje vol is.

6. Je zou je ei ook nog kunnen aftoppen met wat slagroom, maar dat vond ik een beetje teveel van het goede.. 😉 Maar ik heb er nog wel een klein beetje poedersuiker overheen gestrooid.

7. Eet deze gevulde eitjes met advocaat als dessert met een goede kop koffie ernaast.

Advocaat gebruiken in een ander recept?

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.