Getest: De Coravin Model 2 Elite Red

Heb je ook weleens zin in een glas wijn, maar geen zin om een hele fles open te maken? Dan is het systeem van Coravin ideaal! En je hoeft niet eens de kurk uit de fles te halen.. 😉 Greg Lambrechts (nuclear engineer afgestudeerd aan MIT) had samen met zijn vrouw een passie voor mooie wijnen. Toen zij in 1998 zwanger werd wilde Greg niet een hele fles alleen opdrinken. Hij was al druk met naalden voor medische doeleinden, maar begon met experimenteren met verschillende toepassingen met naalden, kurk en wijn. Het kostte maar liefst 14 jaar en 23 prototypes tot het eerste model Coravin op de markt kwam!

CORAVIN MODEL TWO ELITE RED WINE SYSTEM

Hoe werkt het

De grootste boosdoener met een open fles wijn is zuurstof. Wijn gaat oxideren, wordt muf, verliest zijn frisheid en is gewoon niet meer lekker om te drinken. De Coravin vervangt de zuurstof in de fles met argon gas; een kleurloos edelgas dat niet brandbaar, explosief of giftig is. Doordat de naald heel klein is en kurk een natuurlijk materiaal is, ‘vouwt’ de kurk na het terugtrekken van de naald zich weer in zijn oorspronkelijke positie waardoor er geen wijn of gas kan ontsnappen. Waardoor de wijn jaren na “opening” nog steeds drinkbaar is!

Demonstratie

Natuurlijk kan je op de site van Coravin.nl hele mooie instructies vinden hoe je het apparaat moet bedienen, maar zelf testen is natuurlijk veel beter (en leuker!). 😉

Conclusie
 • Het werkt erg gemakkelijk; de naald gaat soepel de kurk in en het schenken en gas spuiten gaat eigenlijk heel natuurlijk. Er zijn verschillende naalden voor oude kurken of als je sneller wilt schenken (wat ik me voor kan stellen als je dit in een restaurant wilt gebruiken), maar de standaard meegeleverde naald is voor thuisgebruik perfect. Er zitten standaard 2 capsules gas bij waarmee je ongeveer 30 glazen wijn kunt uitschenken.
 • Wat je wel goed van tevoren moet checken is of de fles een echte natuurlijke kurk heeft en geen synthetische… Omdat er vaak ook capsules om de hals van de fles zitten kan je dat niet altijd in 1 oogopslag zien. En dan is het zonde als je er al een gaatje in geprikt hebt; want die flessen sluiten dus niet luchtdicht af. Dus eerst even de capsule verwijderen en checken voordat je de Coravin gaat gebruiken op een fles.
 • Het is geen goedkoop systeem (deze versie kost €349) maar dan heb je ook wat.. 😉

Dus ben je niet een grote drinker of heb je bijzondere flessen in je kelder liggen die het verdienen om gedronken te worden, maar niet gelijk opgemaakt hoeven te worden; dan is de Coravin Model 2 Elite een uitkomst!


Kijk voor meer informatie op de site van Coravin: www.coravin.nl

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Coravin NL.

Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Harry schreef:

  Ik ben geïnteresseerd in de Coravin, maar zou graag de verschillen willen weten tussen de diverse modellen.

  1. Ongewoon lekker schreef:

   Dag Harry, Ik heb alleen dit model mogen testen, dus kan u helaas niet zoveel vertellen over het verschil tussen de verschillende modellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.