DIY: Een handig keukenrek maken

Eigenlijk heb ik veel te veel keukenspullen… Maar ik heb ze echt allemaal nodig! 😉 Eerst stonden de onhandige lepels, schuimspanen, spatels en prikkers in een vaas op het aanrecht. Erg onhandig (het paste nooit) en ik was altijd bang dat ik een stukje van het glas zou tikken wat dan in m’n spullen terecht zou komen. Franz had op een dag een goed idee; een soort handig keukenrek aan de keukenmuur die toch nog kaal was, waar we alle keukenfrutsels aan kwijt konden. Ideaal! Dus ik googlen hoe dat moest… Niet te vinden! Zouden wij dan de eerste zijn die dat bedacht hadden? Toch maar de stoute schoenen aangetrokken en aan de slag gegaan!

DIY Een handig keukenrek maken

Een nieuwe keuken (of je nu een nieuwe keuken hebt gekocht, of gaat verhuizen) is altijd superspannend, ik hoop je zo een beetje keuken inspiratie te geven om je keuken leuk in te richten. Ik vind zelf altijd de hoeveelheid opbergruimte heel belangrijk, dat ontbreekt een beetje in onze huidige keuken. Vandaar onze oplossing met dit handige keukenrek!

Benodigdheden:

We begonnen met een effen donkergrijze muur, dus een wit rek leek ons het mooist staan.

Foto 18-10-14 13 27 26 (Small)

Bij de Gamma 1 wit gaaspaneel 120×60 (ik vond de maasgrootte 37,5mm het mooist) gekocht:

DIY: Een handig keukenrek maken

Ook 4 (1 setje) bijpassende paneelklemmen gekocht:

DIY: Een handig keukenrek maken

Toen naar de Ikea voor 20 s-haken:

DIY: Een handig keukenrek maken

En leuke potjes/bakjes om aan het rek te hangen voor kruidenplantjes:

DIY: Een handig keukenrek maken

De ijzeren emmertjes (Socker) vonden wij superleuk, maar we moesten er thuis nog wel een gat in boren, anders kon je hem niet ophangen.

Uitvoering:

We hebben geen foto´s van het boren van de gaatjes in de muur, lijkt me ook niet het meest interessant… 😉

De paneelklemmen zijn inclusief pluggen en schroeven, dus dat is makkelijk. We hebben de onderste twee klemmen ondersteboven gemonteerd, dan weet je zeker dat je niet zomaar het rek eruit stoot, mocht je heel hardhandig een pollepel ophangen.

Als het rek eenmaal hangt kan het leukste beginnen, het inrichten! 🙂 Ik wilde niet alles op dezelfde hoogte hebben hangen, dus een beetje gespeeld met de positie van de haakjes en de lengte van de keukenspullen. Wel goed gelukt volgens mij! 🙂 En toen een paar handige plantjes erbij en klaar!

We zijn supertrots op het eindresultaat! 🙂 En we hebben het rek nu drie weken hangen, en het is echt superhandig. Nooit meer zoeken naar die ene opscheplepel of dat handige rubberen spateltje. We hebben 1 bakje opgehangen voor spulletjes die je niet op kunt hangen, maar het is wel fijn dat alles nu bij elkaar hangt!

DIY: Een handig keukenrek maken

Print Friendly, PDF & Email

6 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Reinier schreef:

  Hallo, mooi idee. Heb het gaaswerk vanavond gekocht bij Gamma. De paneelklemmen online besteld. Even een vraag over die paneelklemmen. Waar heeft u die bevestigd? In de hoeken van het gaaswerk? Dus linksboven en -onder en rechtsboven en -onder? Ik ben niet zo handig met boren en zo. Groeten, Reinier

  1. Ongewoon lekker schreef:

   Hi Reinier, dankjewel! Volgens mij kan je het op de eerste foto het beste zien (linksonder bij de kruiden).. Ik heb ze 2 hokjes vanaf de onderkant en 5 hokjes vanaf de zijkant geplaatst, dan is de kans dat het gaat buigen in het midden ook het kleinst. Snap je wat ik bedoel… 😉

   1. Reinier schreef:

    Hallo, Hij hangt inmiddels. Ik heb hem in de lengte opgehangen omdat dat beter uitkwam. Ben er heel blij mee. Bedankt voor de tip(s)!

    1. Ongewoon lekker schreef:

     Graag gedaan! 😀

 2. Linda Delichef schreef:

  Dat ziet er leuk uit! Ik vind het nu jammer dat ik geen muur over heb in de keuken. Dit lijkt me erg handig!

  1. Ongewoon lekker schreef:

   Dankjewel Linda! Ik heb ook een kijkje genomen op jouw site, zitten ook lekkere receptjes tussen! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.