Eet je een slag rond de wereld bij Crowne Plaza Den Haag op het Promenade Food Festival!

Crowne Plaza Den Haag – Promenade organiseert een aantal keer dit jaar een Promenade Food Festival waarbij gasten genieten van culinaire hoogstandjes uit het buitenland. Iedere maand ontvangt de keukenbrigade van Brut International Flavours onder leiding van Sido de Brabander een gerenommeerde chef uit het buitenland. Samen met de desbetreffende ambassade krijgen deze de mogelijkheid om hun land en gastronomie met authentieke keuken te presenteren. De beste gerechten en cocktails blijven op de menukaart van restaurant Brut. Vorig jaar waren eerder succesvolle edities met onder andere de Ambassades van Cuba, Tunesië, Peru en Israël en kijken we uit naar onder andere de Filipijnen, Zuid-Afrika en Italië.

Eet je een slag rond de wereld bij Crowne Plaza Den Haag op het Promenade Food Festival!

ik kan het shaken!

Ik mocht samen met Andrea van anniepannie.nl aanwezig zijn bij het april Food Festival waarbij de keuken van Peru centraal stond. De tafel was gezellig gedekt met verschillende soorten maïs (ik wist niet eens dat er zoveel soorten maïs waren!), gekleurde lappen en cocktailglazen. Dat beloofd veel goeds! We starten de lunch met een korte introductie over Pisco; hét drankje van Peru. Marten van BottleBusiness laat ons ook verschillende soorten pisco puur proeven. Interessant! Daarna worden we aan het werk gezet om onze eigen pisco sour te shaken. Ik maak mijn versie met kersenlikeur en koffiebitters waardoor het geheel wat steviger en bitterder wordt. Perfect!

Eet je een slag rond de wereld bij Crowne Plaza Den Haag op het Promenade Food Festival!

Flavio Solorzano

Daarna neemt de ingevlogen chef Flavio Solorzano het stokje over en vertelt kort iets over de keuken van Peru. De gerechten komen als kleine proefjes op tafel; ook zoals je ze in het officiële 3-gangen menu zou krijgen. Vooral de verschillende soorten groente en fruit die speciaal zijn meegekomen uit Peru in de koffer van de chef zijn erg bijzonder.

Eet je een slag rond de wereld bij Crowne Plaza Den Haag op het Promenade Food Festival! Eet je een slag rond de wereld bij Crowne Plaza Den Haag op het Promenade Food Festival! Eet je een slag rond de wereld bij Crowne Plaza Den Haag op het Promenade Food Festival!

Reis om de wereld

Helaas is Flavio allang weer terug in Peru, maar je kunt nog naar een ander Promenade Food Festival dit jaar:

Juni – Filipijnen
Augustus – Indonesië
September – Zuid Afrika
Oktober – Ecuador
November – Italië

Ik vond het echt heel erg tof om op deze manier een voor mij onbekende keuken te leren kennen. En ook bijzonder dat voor 3 dagen een chef word ingevlogen! Voor € 39,50 p.p. reserveer je jouw tafel voor een compleet 3-gangen diner. Voor meer informatie en de exacte data: www.promenadefoodfestivals.com.


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Voor dit artikel ben ik door Crowne Plaza Den Haag – Promenade uitgenodigd, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving.

Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Denise schreef:

    Hé, leuk Jody! Ik ben bij Indonesië (vorig jaar) en Tunesië geweest. Ik krijg meteen weer trek!

    1. Ongewoon lekker schreef:

      Leuk om te horen! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.