Cocktails maken met de nieuwe SodaStream

SodaStream is geen onbekende voor mij… Toen ik nog in de slijterij werkte hadden we veel klanten die een SodaStream apparaat hadden, en bij ons in de winkel de gaspatronen kwamen wisselen, of nieuwe siropen kwamen kopen. En nu is SodaStream bekender dan ooit!

En je hebt al die siropen dus helemaal niet nodig om superlekker bruiswater te maken… 😉 Want gewoon water is eigenlijk al lekker genoeg! Zeker als je er heel simpel wat bubbeltjes aan toe kunt voegen.

Cocktails maken de nieuwe SodaStream

Handig in gebruik

Het SodaStream apparaat is niet zo groot, stevig en heeft geen stekker. Doordat de machine geen elektriciteit nodig heeft, kan je hem overal gemakkelijk neerzetten en gebruiken. Ik nam hem mee op het balkon om daar lekker m’n flesje te vullen! 😀

Cocktails maken de nieuwe SodaStream

Je schroeft eenmalig het gaspatroon in de achterkant, schroeft de hervulbare (en gevulde) waterfles onder het spuitmondje en je drukt een paar keer op de grote knop op de bovenkant. 1x voor een klein bruisje, 2x voor gemiddelde bubbels en misschien wel 3x voor extra stevige bubbels. Je kan zelf een beetje uittesten wat je zelf het lekkerste vindt.

En that’s it! Je haalt de fles er weer onder vandaan, schroeft het dopje op de fles en klaar! Ik vind het wel echt een fijn apparaat, geen moeilijke knopjes of knipperende lampjes.. Gewoon fles eronder, grote knop indrukken en klaar! Ik kan me voorstellen dat met een prijs van €99 een fles bruiswater voordeliger lijkt, maar dan zit je ook met een hoop afval… Het scheelt namelijk niet alleen in afval, maar dit apparaat is een eenmalige aankoop. Dit is wat SodaStream me daarover vertelde: ‘Bij regelmatig gebruik is het goedkoper – met 1 cilinder maak je tot 60 liter water; je bespaart zo 30 tot 40 1,5L flessen!’ Het hervullen van cilinder kost €12,99. Hij is o.a. bij Cookinglife verkrijgbaar, mocht je interesse hebben! => https://cookinglife.nl/sodastream-spirit-zwart/

Cocktails

Ik had laatst zo’n goed idee voor een cocktail, maar geen sodawater in huis… 🙁 Dat gaat me nu niet meer gebeuren! 😀 Met de bijgeleverde gaspatroon kan je maar liefst 60 liter water bubbels geven, dus ik ging van het weekend even los… 😀

Deze cocktail (gebaseerd op een klassieke Americano) kan je ook heel gemakkelijk in een mocktail (non-alcoholische cocktail) veranderen door gewoon de alcohol te vervangen door een scheutje grenadine siroop. Ik heb de cocktail de naam San Americano genoemd, naar een mix tussen een Sangria (met vruchtjes) en de Americano.

Cocktails maken de nieuwe SodaStream

San Americano

Benodigdheden voor ±4 personen:

 • 200 ml vermouth
 • 150 ml Campari
 • 800 ml sodawater
 • ijsblokjes met fruit*

*Ik gebruikte een mix van blauwe bessen en frambozen, maar je kunt natuurlijk elk seizoensfruit gebruiken. Doe het fruit in een ijsblokjesvorm, vul aan met water en laat bevriezen. 

Bereidingswijze:

Doe in een karaf de vermouth en Campari en haal de ijsblokjes met het fruit uit de vormpjes. Ik heb ze niet gelijk in de karaf gedaan omdat ik niet wilde dat ze zouden smelten voordat ik alle foto’s had gemaakt… 😉

Maak dan een fles bruiswater met de SodaStream en voeg dit toe aan je karaf met vermouth, Campari en de ijsblokjes met vruchtjes.


Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: cookinglife.nl

Disclaimer

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

13 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Mieke schreef:

  Wat een handig apparaat, super voor de zomer! Het cocktail recept ga ik zeker uitproberen ☺️😘

 2. Jill schreef:

  Wat een handig apparaat. Soda drink ik niet snel, maar inderdaad voor cocktails of andere dranken is dit apparaat ideaal..

 3. Laura schreef:

  Love cocktails! Zijn die gaspatronen dezelfde als die in een grote slagroomspuit gaan? Wel handig apparaatje zeg!

 4. Lonneke schreef:

  Wat ideaal apparaat en ook ideaal voor fruitwater met deze hitte.

 5. Claudia schreef:

  Oh lekker door de ranja, wat een handig apparaat. Ik koop nu licht bruisend water voor door de ranja. Maar ook heerlijk met fruit of in een cocktail.

 6. Serafina schreef:

  Mmmm Jammie.. Lijkt me heerlijk.. Lijkt me een leuke machine voor de Kids.. Maakt alle frisdranken veel goedkoper

 7. Patricia schreef:

  Wat een fijn apparaat. Lijkt mij heel handig om altijd bruisend water in huis te hebben. Lekkere cocktail zeg!

 8. Dyonne Bakker schreef:

  Klinkt heerlijk en ook nog eens super handig de Sodastream! Ik wist niet dat het bestond. Zo heb ik weer wat nieuws ontdekt 🙂

 9. Fleur schreef:

  Wij hadden al een soda streamer 30 jaar gelden in huis. We konden toen alleen de spullen krijgen in Engeland en die nam mijn tante (die daar woonde) dan voor ons mee. Ik vond het magisch dat er opeens prik in het water zat. Ik kan mij niet herinneren dat we er ook cocktails mee maakte, mss dat mijn ouders dat ’s avonds deden als wij in bed lagen 😉

 10. Rosita schreef:

  Die hadden we vroeger ook, maar uiteindelijk gebruikten we hem niet meer. Deze coctails, lijken me erg lekker, zeker met dit warme weer.

 11. Nicole Orriëns schreef:

  Wat handig dat je geen stekker nodig hebt zeg! Dat wist ik niet. Ik drink zelf eigenlijk alleen spa rood, aar het is leuk om zo je eigen limonade drankjes te maken!

 12. Amber schreef:

  Sodastream ziet er mij iets heel handigs uit! In België is dit nog niet zo bekend… Maar wel leuk dat je er bubbels aan kan toevoegen 🙂

 13. Marijke schreef:

  Alleen gewoon is het idd al lekker, een beetje bubbels door je water. Maar ook gemengd met fruit. Je cocktail vind ik ook erg lekker klinken idd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *