Mocktails maken met de nieuwe SodaStream Spirit One Touch

SodaStream is geen onbekend apparaat voor mij… Toen ik nog in de slijterij werkte hadden we veel klanten die een SodaStream hadden, en bij ons in de winkel de gaspatronen kwamen wisselen, of nieuwe smaakjes siroop kwamen kopen. En nu is er de volgende generatie: de SodaStream Spirit One Touch. 

Mocktails maken met de nieuwe SodaStream Spirit One Touch

de nieuwe Spirit One Touch

De nieuwe SodaStream Spirit One Touch is bijna hetzelfde als zijn voorganger de Spirit, maar met de aanpassing dat er bovenop nu drie knopjes zitten voor drie verschillende bruisniveaus. Dus als je eenmaal je perfecte bubbel hebt gevonden, hoef je alleen nog maar een knopje in te drukken en… Tada! Heerlijk bruiswater.

Mocktails maken met de nieuwe SodaStream Spirit One Touch

hoe maak je precies bruiswater?

Je schroeft eenmalig het gaspatroon in de achterkant, stekker in het stopcontact, schroeft de hervulbare (en gevulde) waterfles onder het spuitmondje en je drukt op het bruisknopje van je keuze. De linker voor een klein bruisje, midden voor gemiddelde bubbels en de meest rechter voor extra stevige bubbels. En dan laat je het apparaat verder het werk doen! 🙂 Hou ik van. 😉 Je haalt de fles er weer onder vandaan, schroeft het dopje op de fles en klaar! Ik vind het wel echt een fijn apparaat; geen moeilijke knopjes en het doet gewoon wat het moet doen.. 😉

Duurzame keuze

Ik kan me voorstellen dat met een prijs van €129 een fles bruiswater voordeliger lijkt, maar dan zit je dus ook met een hoop plastic afval… Dit apparaat is een eenmalige aankoop, flesjes bruiswater niet! Dit is wat SodaStream me daarover vertelde: ‘Bij regelmatig gebruik is het goedkoper – met 1 cilinder maak je tot 60 liter water; je bespaart zo 30 tot 40 1,5L flessen!’ Ik ging even in de supermarkt kijken hoeveel 40 flessen dan zijn, maar dat is echt heel veel! :O SodaStream is dus niet alleen een lekkere, maar ook duurzame keuze!

Mocktails maken met de nieuwe SodaStream Spirit One Touch

Mocktails

Dat je lekkere smaakjes limonade kunt maken wist ik al, maar er is nu iets nieuws. Mocktails! Er zijn drie verschillende smaken: Pink Mojito, Italian Spritz en de Bahamas Pina Colada.

Mocktails maken met de nieuwe SodaStream Spirit One Touch

Lekkere cocktails, maar dan zonder de alcohol. Voor als je alcohol niet lekker vind, even geen alcohol mag drinken of als het pas 11:00 ’s ochtends is. 😉

Mocktails maken met de nieuwe SodaStream Spirit One Touch

Mijn favoriet is toch wel de Pink Mojito; lekker fris door de munt! Zeker met de paar crazy warme weken afgelopen tijd, was dit mijn favoriete mocktail! Lekker met veel ijsblokjes en wat gedroogd fruit als garnering.


Voor dit artikel heb ik de SodaStream Spirit One Touch + mocktails gekregen van SodaStream, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving.

Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

13 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Mieke schreef:

  Wat een handig apparaat, super voor de zomer! Het cocktail recept ga ik zeker uitproberen ☺️?

 2. Jill schreef:

  Wat een handig apparaat. Soda drink ik niet snel, maar inderdaad voor cocktails of andere dranken is dit apparaat ideaal..

 3. Laura schreef:

  Love cocktails! Zijn die gaspatronen dezelfde als die in een grote slagroomspuit gaan? Wel handig apparaatje zeg!

 4. Lonneke schreef:

  Wat ideaal apparaat en ook ideaal voor fruitwater met deze hitte.

 5. Claudia schreef:

  Oh lekker door de ranja, wat een handig apparaat. Ik koop nu licht bruisend water voor door de ranja. Maar ook heerlijk met fruit of in een cocktail.

 6. Serafina schreef:

  Mmmm Jammie.. Lijkt me heerlijk.. Lijkt me een leuke machine voor de Kids.. Maakt alle frisdranken veel goedkoper

 7. Patricia schreef:

  Wat een fijn apparaat. Lijkt mij heel handig om altijd bruisend water in huis te hebben. Lekkere cocktail zeg!

 8. Dyonne Bakker schreef:

  Klinkt heerlijk en ook nog eens super handig de Sodastream! Ik wist niet dat het bestond. Zo heb ik weer wat nieuws ontdekt 🙂

 9. Fleur schreef:

  Wij hadden al een soda streamer 30 jaar gelden in huis. We konden toen alleen de spullen krijgen in Engeland en die nam mijn tante (die daar woonde) dan voor ons mee. Ik vond het magisch dat er opeens prik in het water zat. Ik kan mij niet herinneren dat we er ook cocktails mee maakte, mss dat mijn ouders dat ’s avonds deden als wij in bed lagen 😉

 10. Rosita schreef:

  Die hadden we vroeger ook, maar uiteindelijk gebruikten we hem niet meer. Deze coctails, lijken me erg lekker, zeker met dit warme weer.

 11. Nicole Orriëns schreef:

  Wat handig dat je geen stekker nodig hebt zeg! Dat wist ik niet. Ik drink zelf eigenlijk alleen spa rood, aar het is leuk om zo je eigen limonade drankjes te maken!

 12. Amber schreef:

  Sodastream ziet er mij iets heel handigs uit! In België is dit nog niet zo bekend… Maar wel leuk dat je er bubbels aan kan toevoegen 🙂

 13. Marijke schreef:

  Alleen gewoon is het idd al lekker, een beetje bubbels door je water. Maar ook gemengd met fruit. Je cocktail vind ik ook erg lekker klinken idd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.