Bierderij Waterland: De eerste biologische brouwerij van Noord-Holland

Brouwerij en proeflokaal Bierderij Waterland is een kraakverse brouwerij; pas 1 juni 2018 geopend voor het publiek! Het is de eerste bierbrouwerij van Noord-Holland met een volledig biologisch assortiment. En is gevestigd in een sfeervol gerenoveerde loods van 800 vierkante meter inclusief terras met uitzicht over de jachthaven van het historische Monnickendam.

Bierderij Waterland - De eerste biologische brouwerij van Noord-Holland

Waterlands Bio

Initiatiefnemers Frank Dutman (voormalig communicatieadviseur) en Kristian Kieft  (voormalig vormgever) spelen met Bierderij Waterland in op de toenemende vraag naar eerlijke, biologische streekproducten. ‘We willen zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de pure smaak van Waterland en hebben bewust gekozen voor volledig biologische ingrediënten’, aldus de oprichters. Bierderij Waterland bevat ook een in-house worstmakerij, broodbakkerij en koffiebranderij. En in de toekomst zal ook alles verkrijgbaar zijn in de shop!

Bierderij Waterland - De eerste biologische brouwerij van Noord-Holland Bierderij Waterland - De eerste biologische brouwerij van Noord-Holland

Het bier

Al hun bier, maar ook alle andere producten op de menukaart, zijn biologisch en gemaakt van streekproducten. Vier van hun inmiddels zeven biersoorten zijn vernoemd naar dorpskernen in de regio. Zoals de Broeker Blond (blond bier), de Marker Maagd (witbier), de Monnicker Moker (een triple) en het Volendams Vaatje (hoppe pale ale). De andere bieren zijn ook zeker niet te versmaden. Tip: probeer eens een Kattekwaad, een amber ale met wilg! We hadden ook nog mazzel dat er een bokbier 2016 uit de tap kwam stromen.. Yum!

Bierderij Waterland - De eerste biologische brouwerij van Noord-Holland

Bierderij Waterland - De eerste biologische brouwerij van Noord-Holland

Bierderij Waterland - De eerste biologische brouwerij van Noord-Holland

Bierderij Waterland heeft alles om een nieuwe hotspot te worden in Noord-Holland. Toplocatie, goed eten, fantastisch uitzicht en bovenal: kick-ass bieren. Wij zijn fan!


Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.