Bierpairing op oudejaarsavond

Nog even en dan is het oudejaarsavond! Wat zijn jouw plannen? Ga je lekker aan tafel spelletjes spelen of hang jij op de bank voor de televisie voor de oudejaarsconference? Wat je ook gaat doen, een lekkere oliebol of appelbeignet mag natuurlijk niet ontbreken. Maar welk biertje drink je daar nu bij? Monica heeft dé tips voor de perfecte bierpairing op oudejaarsavond voor je.

[Dit is een gastartikel van Monica Etman]

Bierpairing op Oudejaarsavond

Oliebollen

De combinatie bier en oliebollen zijn eigenlijk niet zo heel gek. Bier en oliebollen lijken namelijk erg op elkaar: water, gist en granen. Voor een luchtige oliebol ga je bijvoorbeeld voor een trappiste of tripel. Nu denk je vast waarom past het zo goed bij elkaar? Door de koolzuur wordt het vet uit je mond gespoeld. Om 00:00 kun je proosten met Grolsch Finale, want met dit champagnebier ga je voor een knaller. Voor Champagnebier wordt er gebruik gemaakt van hergist op fles en daarna maandenlang gerijpt op gist in de fles. Hierdoor weekt de gist zich los van de rand in de fles en komt het in de hals terecht. Een belangrijk kenmerk van champagnebier is dat een hoog alcoholpercentage heeft van 10% of hoger. Op deze manier heb je een goede combinatie te pakken!

Appelbeignets

Voor appelbeignets kun je bijvoorbeeld een lekker bruin biertje in het beslag voor de beignets doen. Hierbij kun je een IPA/Dubbel IPA (zoals Mooie Nel van Jopen of een Handlanger van Kompaan) bij drinken want die zijn bitter waardoor je met het zoete het bittere tempert. Probeer het eens uit deze bierpairing, wie weet kom je op een heerlijke combinatie uit!


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


NOG MEER BIER:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.