Alcoholvrije Martini & alcoholvrije Loopuyt Gin cocktail

on

Ook al ben ik dol op een goede cocktail met alcohol, een grote trend die we zien zijn cocktails zónder alcohol. Maar die dan weer wel naar een echte cocktail smaken. Dus niet een glaasje ginger ale of een versgeperst sinaasappelsapje. Nu zijn er al een hoop alcoholvrije gins/distillaten op de markt, maar een alcoholvrije vermouth was ik nog niet tegengekomen. Nu zijn gin, vermouth en campari de drie hoofdingrediënten van één van mijn favoriete cocktails: de negroni. Maar omdat ik geen alcoholvrije campari kon vinden is het een simpele nogroni / Gin & It geworden. Check het recept hieronder voor deze alcoholvrije Martini & alcoholvrije Loopuyt Gin cocktail!

Alcoholvrije Martini & alcoholvrije Loopuyt Gin cocktail

De Gin & It kwam ik tegen op de site van DiffordsGuide. ‘It’ is een afkorting voor Italiaans, een verwijzing naar de zoete vermout, die traditioneel Italiaans was terwijl de Franse vermout droog was. In zijn Craft of the Cocktail stelt Dale DeGroff dat de Gin & It oorspronkelijk bekend stond als een Sweet Martini en als zodanig een populair drankje was in de jaren 1880 en 1890 in het Hoffman House en andere bars in New York. Later werd het bekend als ‘Gin & Italian’, totdat het tijdens de drooglegging werd ingekort tot ‘Gin & ITt.

alcoholvrije martini

Martini Non-Alcoholic wordt gemaakt van dezelfde wijnen als degene waaruit ook de Martini vermouths zijn samengesteld. De nieuwe expressies worden tijdens het productieproces ontdaan van alcohol en vervolgens geïnfuseerd met een selectie van aromatische kruiden en planten. Het resultaat is een smaakvol, alcoholvrij, 100% natuurlijk en typisch Italiaans aperitief. Martini Non-Alcoholic is beschikbaar in twee varianten. De robijnrode Martini Non-Alcoholic Vibrante heeft daarbij het meest fruitige karakter van de beide en wordt gekenmerkt door toetsen van Italiaans bergamot. Zijn goudgele zusje; Martini Non-Alcoholic Floreale smaakt wat zoeter en bloemiger (vandaar de naam) en zweemt naar kamille. Martini Non-Alcoholic Floreale en Vibrante zijn beschikbaar bij onder andere Albert Heijn, Gall & Gall en Jumbo. Aanbevolen verkoopprijs: €10,49.

Alcoholvrije Martini cocktail - Martini Non-Alcoholic Vibrante

alcoholvrije Loopuyt Gin

Loopuyt 1772 Virgin 0% wordt gemaakt van dezelfde 12 botanicals waar ook de Loopuyt Dry Gin van wordt gemaakt, waardoor de smaak nauwelijks te onderscheiden is van de originele met alcohol. Verkrijgbaar via verschillende (online) slijterijen en kost €25,95.

Alcoholvrije Loopuyt Gin cocktail - Loopuyt Virgin 0,0%

Benodigdheden voor 1 alcoholvrije Gin & It:
 • 45 ml Martini Non-Alcoholic Vibrante
 • 45 ml alcoholvrije Loopuyt Gin
 • 2 dashes Angostura bitter
 • schilletje van een biologische sinaasappel
 • 1 grote ijsbal (ijblokjes verdunnen je drankje te snel, dus investeer in zo’n vorm, die kosten maar een paar euro)
Bereidingswijze:
 1. Leg de ijsbal in het glas
 2. Doe de Martini Non-Alcoholic Vibrante, de alcoholvrije Loopuyt Gin en 2 dashes Angostura bitter in het glas
 3. Roer even door om alles te mengen
 4. Knijp even zachtjes in het schilletje sinaasappel boven het glas zodat de oliën uit de schil in je drankje komen
 5. Veeg met de schil langs de rand van het glas
 6. En drop de schil in het glas erbij.

De producten die genoemd worden in dit artikel heb ik gekregen, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving.
Disclaimer


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER LEKKERe cocktails:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.