Als je denkt aan brouwerijen en bier in Groot-Brittannië, dan komen vooral de grote steden naar boven zoals Londen, Manchester en Liverpool. Maar wist je dat er een andere stad is waar per inwoner gezien de meeste brouwerijen staan? Die stad is Sheffield! In het midden van de Peak District, op zo’n 40 kilometer ten oosten van Manchester is Sheffield het bier-walhalla waar elke biernerd naar op zoek is. Ik moest natuurlijk even een kijkje nemen en de proef op de som nemen. En spoiler: Sheffield is voor mij dé bierbestemming van Groot-Brittannië!

Een weekend Sheffield alle tips

Een handig kaartje ▼

Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief! Of volg ons via FacebookInstagram of Pinterest.

Sheffield is een bierwalhalla!

Het zal je misschien verbazen, maar Sheffield en de regio South Yorkshire zijn inmiddels de thuisbasis van maar liefst 58 (!) brouwerijen. Dat zijn er meer per hoofd van de bevolking dan waar ook in het land. Jaarlijks worden er ongeveer 1800 verschillende soorten bier geproduceerd. En kun je op 1 dag wel 600 verschillende bieren (lokaal, nationaal en internationaal) drinken in de pubs in Sheffield. Dan mag je je met recht een bierwalhalla noemen. En dit is niet alleen mijn mening, maar ook die van bekroonde bierschrijver Pete Brown die in 2016 al een report publiceerde over de bloeiende biercultuur in Sheffield. In 2024 is een geüpdatet versie uitgebracht door Pete in samenwerking met de University of Sheffield.

beer report pete brown

Hier is een samenvatting van de belangrijkste bevindingen uit het rapport:

  1. Ondanks de impact van COVID-19 en de stijgende kosten van levensonderhoud, is het aantal brouwerijen in Sheffield en de bredere South Yorkshire Mayoral Combined Authority (SYMCA) sinds 2016 licht gestegen. Nieuwe brouwerijen hebben de sluitingen meer dan gecompenseerd.
  2. Sheffield heeft vier brouwerijen per 100.000 inwoners, wat veel hoger is dan steden zoals Manchester, Londen en Dublin. Dit maakt Sheffield tot een belangrijke, maar vaak over het hoofd geziene, bierstad.
  3. Brouwers in de SYMCA produceren jaarlijks ongeveer 1800 verschillende bieren, waarvan 780 in Sheffield zelf worden gebrouwen. Sheffield behoudt een sterke traditie van cask ale, terwijl ook moderne craft beers een opmars maken.
  4. Ongeveer 70% van het lokaal gebrouwen bier wordt ook lokaal geconsumeerd. Op een gemiddelde dag zijn er ongeveer 600 verschillende bieren verkrijgbaar in Sheffield.
  5. De biercultuur van Sheffield trekt toeristen aan en stimuleert de regeneratie van postindustriële gebieden. Brouwerijen, pubs en taprooms spelen een cruciale rol in de ontwikkeling van deze gebieden.
  6. Hoewel de brouwerij- en horecasector veerkrachtig is, worden ze niet voldoende erkend of ondersteund. Veel brouwerijen overleven, maar breiden niet uit. De kosten van productie en gebrek aan investeringen zijn grote belemmeringen voor groei.
  7. Sheffield en de bredere regio hebben beter standgehouden tegen economische uitdagingen dan veel andere delen van het VK, ondanks de uitdagingen zoals sluitingen en economische onzekerheid.

Pete Brown: “Ondanks de vooruitgang sinds 2016, krijgt Sheffield nog steeds niet de erkenning die het verdient als een belangrijke bierstad. Hoewel andere Britse steden zoals Manchester, Bristol, Norwich, Leeds en Londen vaak geroemd worden om hun biercultuur, blijft Sheffield onderbelicht. Dit is onterecht, aangezien Sheffield bijvoorbeeld in 2022 vier brouwerijen per 100.000 inwoners had – veel meer dan steden als Edinburgh (1,1), Manchester (0,2) en Londen (0,4). Dit toont aan dat Sheffield een vooraanstaande positie inneemt, zelfs op internationaal niveau, en het verdient om als zodanig erkend te worden.”

Het volledige rapport is hier online beschikbaar

Een weekend Sheffield – het centrum

Om het centrum van Sheffield te ontdekken heb je geen dure taxi’s of bustickets nodig, want alles is prima te belopen. Ik zou ook bijna zover willen gaan dat een ontbijt bijboeken bij je hotel niet nodig is; want er zijn zoveel leuke ontbijt- en koffietentjes te vinden!

Tamper Sellers Wheel

Zo ben ik zelf gaan ontbijten bij Tamper Sellers Wheel met een flat white en een 16 hour braised Yorkshire salted brisket on toasted English muffin with poached eggs, yuzu hollandaise and crispy shallots. Echt fantastisch, en er stonden zoveel lekkere dingen op de kaart; hier had ik wel elke dag kunnen ontbijten/lunchen. Ook de aankleding is heel tof met een exposed brick wall en heel veel planten.

Tamper Sellers Wheel - Een weekend Sheffield het centrum
Tamper Sellers Wheel - Een weekend Sheffield het centrum

Vocation & Co. Sheffield

Voor lunch kwam ik uit bij Vocation & Co. Sheffield, één van de weinige taprooms die al open zijn rond lunchtijd met een lunchkaart. Veel taprooms/biercafés gaan pas rond 16:00 open of zelfs later. Het bier van Vocation Brewery wordt gebrouwen in Hebden Bridge, zo’n 90 km ten noord-westen van Sheffield. Ze hebben nu 4 taprooms: in Hebden Bridge, Machester, Halifax en dus Sheffield. In Sheffield zijn er 27 tapkranen aangesloten; 22 voor keg beer en 5 voor cask beer. Qua eten wel lekker en gemakkelijk: hamburgers, Amerikaanse subs, chicken wings en loaded fries. Ik koos voor de Big Cheese, een tosti met 3 soorten kaas en daarbij om te drinken de Bread & Butter Cask Ale en de Amaretto Stout. Grappig was dat toen ik er was; net een collab-brew met de Haarlemse Jopen op de tap stond!

The Old Shoe Bar

In het centrum van Sheffield heb je een klein, beetje verborgen plaatsje genaamd Orchard Square met verschillende leuke winkeltjes en restaurantjes. Ik ben hier speciaal naartoe gelopen voor The Old Shoe; een wijn-, cider- en bierbar in een oude schoenenwinkel. De platenspeler staat al klaar; er zijn zelfs speciale avonden waarbij je je eigen Lp’s mee mag nemen om te draaien. Naast de bar staan verschillende zeer shady uitziende containers; maar na even navragen blijkt dit niet een ambachtelijk methlab te zijn, maar de eigen ciderproductie! In de UK mag een horecazaak tot 7000(!) liter alcohol produceren, maar helaas was dit brouwsel nog niet klaar om te kunnen proeven. Daarom maar gekozen voor een Das ist Techno Sex – een passionfruit & key lime Gose Sour van de Glasgowse brouwerij Upfront Brewing. Lekker fris en tropisch!

Shakespeare’s

Vanaf de buitenkant ziet het gebouw van Shakespeare’s uit 1821 er niet zo bijzonder uit; maar als je binnenstapt wordt je overweldigd door muren vol met schilderijen, posters, kunstwerken en biermerk-memorabilia. Er is ook alles wat je van een traditionele pub mag verwachten, inclusief een dartbord, jukebox, pooltafel en tafelvoetbal. Er is ook een uitnodigende biertuin, maar omdat het pikkedonker en schijtweer was toen ik aanschoof, heb ik die niet zelf gezien. Op de bierlijst staat wisselende selectie cask- en keg bieren van over de hele wereld, waaronder veel van de befaamde onafhankelijke brouwerijen uit Sheffield. Je kunt er alleen niet echt eten, maar een zakje chips ligt er altijd wel achter de bar.

Mini biertour langs Triple Point Brewery, Industry Tap, Rutland Arms & Sheffield Tap

Bij mijn zoektocht naar leuke bierplekken in Sheffield kwam ik vaak het account van Pints of Sheffield tegen. Dus de stoute schoenen aangetrokken, hem een berichtje gestuurd en 3 weken later zat ik met Joe en zijn vriendin Lizzy in de beergarden van Triple Point Brewery taproom, te genieten van een Twisted Cheese Smash burger en een Cryo American Pale Ale. Bij Triple Point The Beer Comes First; hun core range bestaat uit een lager, pale ale, golden ale en een 10-grain stout, maar er worden veel extra en seizoensgebonden bieren gebrouwen. De taproom heeft uitzicht op de brouwerij en lagertanks en heeft 14 tapkranen voor keg bier en 2 voor cask bier.

Daarna lopen we door naar Industry Tap, een bar en bottle shop met 21 tapkranen en goedgevulde koelkasten met lokale en internationale bieren. Dit was ook 1 van de weinige plekken in Sheffield waar ze een ruime selectie Belgische en Nederlandse bieren hadden; leuk om te zien dat de beergeeks in Sheffield ook houden van een Duveltje, Chouffe en een Uiltje. In mijn glas een smakelijke Salvation Irish Stout van Sheffield brouwerij, Abbeydale Brewery.

Triple Point Brewery taproom - weekend Sheffield
Triple Point Brewery taproom
Industry Tap Sheffield
Industry Tap

We rollen door naar The Rutland Arms, vanaf de buitenkant ziet deze pub er een beetje saai uit, maar sla hem vooral niet over tijdens je weekend Sheffield! Van binnen is het alsof je een beerlovers-koortsdroom binnenloopt: elke centimeter van deze pub is beplakt en behangen met bierviltjes, bierstickers en posters. Kleine leren kabouterkrukjes staan om wiebelige tafeltjes en via een kleine houten deur achterin loop je zo een beergarden in met picknicktafels. Wat een leuk plekje! Tijdens de lunch en diner is ook de keuken geopend met klassieke Britse gerechten zoals een chip butty en steak & chips. In mijn glas een Loosey Goosey American pale ale van Indie Rabble Brewing Company (Windsor UK).

The Rutland Arms Sheffield
The Rutland Arms Sheffield

We sluiten de avond af bij Sheffield Tap, een brouwerij met taproom IN het Sheffield centraal station. Er is zelfs een extra ingang op het perron zelf mocht je trein vertraging hebben en even naar binnen willen hoppen voor een pint. Met 11 traditionele handpulls voor cask bier en 14 keg bier tapkranen is er altijd wel wat lekkers te vinden. Er is zelfs een microbrouwerij genaamd Tapped Brew Co. in 1 van de zalen te vinden; die vooral traditionele Engelse stijl bieren brouwen zoals Pale ale, Mild, Bitter, Brown ale en Porter. In mijn glas de Pontianak Imperial Double Milk Stout van Tartarus Beers uit Leeds.

Andere dingen om te doen in Sheffield

Naast bier drinken zijn er natuurlijk ook nog andere dingen om te doen tijdens je weekend Sheffield! Het Kelham Island Museum komt straks al aan bod, dus dat ga ik hier niet nog een keer apart benoemen. Maar wat ik ook heel tof vond was de Winter Garden, een enorme tropische kas in het midden van de stad; gratis toegankelijk en met koffietentjes om te zitten. Ook zit er hier een klein winkeltje genaamd Sheffield Makers waar je terecht kunt voor allerlei cadeauartikelen gemaakt door lokale kunstenaars uit Sheffield. Zo heb ik een heel leuk kettinkje en haarpins met katten erop van Tommy and Zac gekocht. Maar ze hadden ook leuke notitieboekjes, mokken, heel veel sieraden en ansichtkaarten.

Naast de Winter Garden is ook een plein genaamd The Peace Gardens met een fontein met op de achtergrond de prachtige gotische architectuur van het stadhuis. Lekker plekje om even buiten op een bankje te zitten en een broodje te eten of een kopje koffie te drinken. In de winter is hier ook een kerstmarkt.

The Peace Gardens Sheffield

Er zit in de Winter Garden ook een ingang van de Millennium Galleries, een verzameling ruimtes (allemaal gratis toegankelijk) die gevuld zijn met verschillende thema’s die te maken hebben met Sheffield. Zo was er een ruimte gewijd aan de bestek-messen-fabricage geschiedenis van Sheffield (stiekem best wel interessant!) en was er een tijdelijke tentoonstelling van cartoons van Phlegm die hij tijdens de corona-pandemie maakte. In Sheffield kun je trouwens ook een aantal streetart van deze kunstenaar vinden op verschillende gebouwen in de stad.

Millennium Galleries
Millennium Galleries

The Outdoor City

Naast Beercapital van de UK is Sheffield ook de zelfbenoemde The Outdoor City. Overal kun je wandelen en een derde van de stad ligt in het Peak District National Park. Dat betekent dat Sheffield een bestemming is voor liefhebbers van rotsklimmen, mountainbiken en hardlopen. Vooral het rotsklimmen of boulderen is de afgelopen jaren in populariteit toegenomen. Sheffield heeft vier indoor klimwanden (waar zelfs de Olympische ploeg traint) maar ook de Burbage Valley is een populaire outdoor klimspot.

Kelham Island & Neepsend

Ten noorden van Sheffield ligt eiland dat al rond 1100 door mensenhanden gemaakt werd om een nabijgelegen molen van water te voorzien. Tijdens de industriële revolutie werd stoomkracht veel belangrijker (en he, daar heb je snelstromend water voor nodig!) waardoor Kelham Island en Neepsend een industriële hotspot werd, vooral op het gebied van staalbewerking en bestekfabrieken. Vanaf de jaren ’70 werd de industrie ingehaald en raakte het hele gebied in verval. Nu heeft het de afgelopen jaren een aanzienlijke transformatie ondergaan en is het nu dé place to be van Sheffield.

Kelham Island Museum

Een handig startpunt van je eilandtocht (de wijk is een stuk groter dan alleen het eiland nu) is het gratis toegankelijke Kelham Island Museum. Het pand werd in 1890 omgebouwd tot een elektriciteitscentrale om het nieuwe tramsysteem van de stad van stroom te voorzien. Maar net zoals de andere industrieën werden de werkzaamheden al snel verouderd. In 1982 opende het Kelham Island Museum. In de tentoonstellingen zijn de verschillende industrieën te zien die in Sheffield plaats vonden, zoals plaatwerk, metaalsmelten en het vervaardigen ven bestek, messen en andere ijzerwaren. Er is een klein straatje nagebouwd met kleine workshops van ambachtslieden uit vroeger tijd, genaamd “Little Mesters“.

Kelham Island Museum - little mesters
Kelham Island Museum - little mesters
Kelham Island Museum - little mesters

De grote attractie van het museum is de River Don Engine, een stoomwalsmachine uit 1905 van maar liefst 426 ton zwaar, 8,5 meter hoog en ruim 12 meter lang. En het bijzondere: twee keer per dag slingeren de medewerkers van het museum dit beest even aan. Helaas deed hij het niet toen ik er was, maar hieronder een klein filmpje van De Don.

Maar genoeg over walsmachines; een andere rede waarom Kelham Island door Time Out werd uitgeroepen tot een van de 51 coolste neighbourhoods ter wereld in 2022 is de enorme hoeveelheid aan cafés, brouwerijen, restaurants en foodhalls.

Chop Shop / Fat Cat / Kelham Island Tavern

Vanuit het Kelham Island Museum loop je zo richting Chop Shop Bar & Grill voor een lekker stukje vlees van de Argentijnse houtgestookte asado grill: check op de foto mijn Hendos* sticky glazed buikspek! Rol dan door naar The Fat Cat, een café waar je terecht kunt voor traditionele Real Ale en waar de Sheffieldians komen voor hun Neepsend Brewery’s Fat Cat House ale. Om de hoek zit een andere Sheffield instituut: Kelham Island Tavern. Dit was de eerste pub die twee jaar op rij de Campaign for Real Ale (CAMRA) National Pub of the Year-prijs won (2008 & 2009) en heeft in zijn bestaan zelfs 5 maal de Yorkshire Pub of the Year award gewonnen. Natuurlijk Real Ales op de tap, maar ik was aangenaam verrast dat er ok moderne IPA’s van Sheffieldse brouwerijen op de tap stonden. Aan de achterkant van de pub is ook een kleine biertuin om te zitten als het lekker weer is.

Chop Shop Bar & Grill
Chop Shop Bar & Grill
The Fat Cat Sheffield
The Fat Cat
Kelham Island Tavern
Kelham Island Tavern

*Hendos is het koosnaampje voor Henderson’s Relish, is al sinds eind 19e eeuw dé saus van Sheffield. Het is een soort Worcestershire saus, maar dan zonder ansjovis, maar met tamarinde, cayennepeper, kruidnagel en knoflookolie.

Heist Brew

Als er 1 brouwerij/taproom is waar je naartoe moet (en ik gebruik het woord ‘moet’ niet vaak), dan is dat Heist Brew. Gestart in 2018 en in 2021 opende Dan Hunt en Adam France hun eigen brouwerij met taproom en restaurant aan de rand van Kelham Island. En de jongens zitten niet stil; sinds hun oprichting zijn er al honderden bieren gebrouwen en tientallen collab-brews uit de tanks gerold (volgens Untappd 329 in totaal). De taproom heeft maar liefst 26 tapkranen met standaard 6 eigen bieren, aangevuld met nationale in internationale craftbieren. De zaak is gevuld met verschillende speelhal-kermis-spelletjes, dus je zal je hier zeker niet vervelen. De bierstijlen die ze bij Heist brouwen zijn super divers; van IPA’s en sours tot red ales en Bourbon Barrel aged Cherry Imperial Stouts.

Heist Brew taproom Neepsend-Kelham Island brewery
Heist Brew taproom Neepsend-Kelham Island brewery
Heist Brew taproom Neepsend-Kelham Island brewery

Cutlery Works

Praktisch naast Heist Brew vind je de foodhall Cutlery Works, in een oude bestekfabriek. Er zijn 14 verschillende foodstalletjes om eten bij te bestellen (denk aan de Maleise keuken, Afro-Caribbean fusion, loaded fries en sushi) maar is er ook een co-working space waar je voor £5 een hele dag een eigen bureau hebt, wifi, stopcontacten en unlimited koffie en thee. Ook zijn er wekelijks evenementen, workshops en live muziek.

Alder

Hoe aardig de lokale Sheffielders zijn blijkt wel weer als ik nietsvermoedend Alder binnenstap. In 15 minuten tijd begint de wekelijkse pubquiz waarbij de verschillende ruimtes zich snel vullen met mensen die aan de bar nog even snel een halve liter cider, pale ale of bitter halen voor de eerste ronde. Ik heb natuurlijk geen team, dus sta een beetje in een hoekje om mijn biertje op te drinken en dan weer verder te gaan met mijn eigen verzonnen pubcrawl. Maar ik wordt aangesproken door een gemêleerd groepje mensen aan een tafel of ik niet met hun mee wil doen; en ik denk ‘waarom niet!’ En van die pubcrawl is niets meer terecht gekomen, want mijn fanatieke ik kwam naar boven en ik ga dan niet halverwege een pubquiz weg. Ik kon zelfs nog wat goede antwoorden aandragen en uiteindelijk werd mijn tafel derde van de hele kroeg!

Alder Sheffield pubquiz
Alder Sheffield pubquiz

Factory Floor

Neepsend is de naam van een wijk, maar ook van de lokale brouwerij en de Peddler Market streetfood event. Op hetzelfde terrein bevind zich ook Factory Floor, de eerste bar in de UK die het beste van Drip infusion, Tank beer en muziek combineert. Ik kende Drip infusion nog niet, maar achter de bar is een grote muur met een opvallend systeem dat doet denken aan een laboratorium. Verschillende sterke dranken druppelen langzaam in een vat eronder dat gevuld is met mengsel van exotisch fruit en kruiden. Deze infusie wordt vervolgens geserveerd met huisgemaakte soda’s en mixers en gegarneerd met zelfgeteelde microgreens. De muziek is trouwens geen grap; de DJ weet de volumeknop wel te vinden.

Factory Floor Drip Bar Sheffield
Factory Floor Drip Bar Sheffield

Kelham Island Beer & Food Tours

Met mijn tips kun je natuurlijk zelf prima Kelham ontdekken, maar wil je meer tips hebben en meer leren over de achtergrond van deze bijzondere wijk van Sheffield, dan moet je zeker meegaan op een Beer & Food Tour van Kelham Island Food Tours.

Leah’s Yard

Er wordt een nieuwe foodhal-achtig pand geopend binnenkort (eind augustus 2024 is de opening gepland) genaamd Leah’s Yard. Hier komen verschillende kleine, zelfstandige ondernemers te zitten. Ik weet dat Sheffieldse bier-goeroe Jules Gray hier haar eigen beerbar Hop Hideout een doorstart gaat geven (ze zat eerst in Kommune). Maar ook craft chocolatiers Bullion Chocolate gaat een eigen chocoladebar/winkel openen (die zaten eerst in Cutlery Works). Zeker een plek om in de gaten te houden.

Hop Hideout
Bullion chocolate rum

Extra tips voor Sheffield

De plekken hierboven heb ik allemaal in ongeveer 2,5 dag bezocht. Maar je wilt niet weten hoe vaak ik wel niet de opmerking heb gekregen “oh ga je niet naar X?” Mijn Google Maps met stipjes om nog te bezoeken werd alleen maar groter, maar mijn tijd in de stad zat er wel op helaas. Maar ik wil je vast deze extra tips wel geven, mocht jij wel meer tijd hebben tijdens je weekend Sheffield! Het nadeel is dat veel biercafés pas m 16:00 open gaan; dat verkort wel erg je ‘bier-explore’ tijd.

Qua restaurants had ik graag nog een bezoekje gebracht aan Rudy’s Pizza Napoletana of Brewski Sheffield, die werden mij een paar keer aanbevolen maar vanwege de rest van mijn programma kwam dat niet uit. Maar de foto’s online zien er wel fantastisch uit en de reviews zijn ook laaiend enthousiast.

De Sheffielders zijn dol op hun coffee-fix, dus er is een groot aantal echt goeie koffietentjes. Naast de eerder genoemde Tamper Sellers Wheel, zou je ook een bezoekje kunnen brengen aan Smith St. Coffee Roasters of Honey & Fig voor een bakkie en een Koreaans geïnspireerd snackje.

Qua bier had ik nog wel 20 tips kunnen toevoegen. Zoals bijvoorbeeld op Kelham Island de taproom SALT Sheffield, dit zag er van de buitenkant al gezellig uit, net als cocktailbar Nook the Bar. The Dark Horse Bar, The Bear en The Ale Club liggen een beetje ten zuiden van Sheffield. Bij Locksley Distilling kun je naast een tour in de distillery ook je eigen gin maken!

Een brouwerij met taproom die ik nog even wil tippen is Brewery of Saint Mars of the Desert. Deze brouwerij, gestart eind 2018 door de Amerikaanse (Boston, Massachusetts) Dann en Martha, produceert verschillende bieren, allemaal gemaakt door Dann en Martha zelf. Zo is er Hopfenfest Hoppy Lager met Duitse Perle en Herzbrucker en Nieuw-Zeelandse Pacifica hoppen. Er is ook een koelschip in de brouwerij waar onder andere een Koelship IPA met Nectaron en Citra hops in wordt gebrouwen. De bieren van SMOD zijn her en der in Sheffield verkrijgbaar; maar de meeste keus heb je natuurlijk bij hun brouwerij/taproom zelf. Deze is geopend op vrijdagen en zaterdagen van 14:00 tot 20:00 van maart tot kerstavond.

Heb je hierna nog meer ‘honger’ naar Sheffield tips? Kijk dan op de instagrampagina van Pints of Sheffield, gerund door beergeek Joe. Hij is altijd op de hoogte van de nieuwste bier-aanwinsten van de stad.

Ik kan niet anders zeggen; Sheffield is echt te gek. Ik vond zelfs een weekend nog te kort om alle tips door te werken (vandaar ook op het einde de extra tips). Wel is het goed om te vermelden dat er nogal een probleem is met daklozen en bedelende drugsgebruikers, maar heb gemerkt dat dat (helaas) een trend is die je in meer grote Britse steden ziet.

Slapen in Sheffield

Er is genoeg keuze in Sheffield op het gebied van hotels. Ik sliep in het Leonardo Hotel Sheffield, prima plek en lekker centraal qua het centrum van Sheffield. Kelham Island is wel precies aan de andere kant van de stad en een aardige trippel. Wil je vooral in die wijk van Sheffield rondneuzen, dan zou je ook kunnen kiezen voor het Hampton by Hilton Sheffield of The Crow Inn.

Reizen naar Sheffield

Sheffield heeft geen eigen vliegveld, maar is goed bereikbaar vanuit Nederland als je op Manchester vliegt. Vanaf Schiphol gaan er meerdere vluchten per dag van Amsterdam naar Manchester, onder andere met KLM en easyJet. Vanuit Manchester Airport rijdt er een trein naar Manchester Piccadilly en vanuit daar gaat 2x per uur een rechtstreekse trein naar Sheffield waar het centrum op loopafstand is van het station. In totaal ben je ongeveer £20 (in de spits is een treinkaartje duurder) per persoon per enkele reis kwijt.

Je kan natuurlijk ook op Manchester Airport een auto huren met bijvoorbeeld Sunnycars als je meer van het Lake District rondom Sheffield wilt ontdekken.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Marketing Sheffieldmaar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving.
Disclaimer

Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief! Of volg ons via FacebookInstagram of Pinterest.

MEER GROOT-BRITTANNIË: