Jullie weten allemaal dat dit een grote-mensen-blog is toch? Want we gaan fucking vegan koken! :D Ik kende Thug Kitchen al van een recept wat ik ooit tegen kwam, maar ik wist niet dat ze ook een boek hadden gemaakt. En nu is die ook in het Nederlands vertaald! Maar om in de motherfucker stijl van Thug Kitchen te blijven is er bewust voor gekozen om een aantal van de pakkende Engelse oneliners niet te vertalen. Fucking goed idee… ;)

Review Thug Kitchen

Het boek bestaat uit 6 hoofdstukken met recepten: fucking goed begin, snelle shit, een bek vol gezelligheid, vreetbui, de hoofdattractie en zoet gefluister. Oftewel: ontbijt, salades en sandwiches, soep en stoofpotten, drankjes en het snackgebeuren, burrito’s en andere supermaaltijden en gebakken dingen en toetjes. Dus.

Review Thug Kitchen

‘Welkom in onze ruige keuken, bitches.’ Zo, we zitten er al gelijk lekker in. :) De recepten van de Thug Kitchen zijn allemaal plantaardig, dus geen boter, melk en honing. Maar daarvoor in de plaats kokosolie, amandelmelk en agavesiroop. Je moet wel even zorgen dat je EkoPlaza, Marqt of andere bio-supermarkt in de buurt hebt zitten, want veel van de producten die in dit boek gebruikt worden zijn niet zo 1-2-3 bij de lokale supermarkt te vinden.

Review Thug Kitchen

Naast recepten wordt er ook een lijst met basis keukenspul en een lijst met voorraadkastmeuk gegeven. Ook wordt er altijd een korte inleiding gegeven bij het recept, maar helaas staat niet bij elk recept een foto. Tussen de recepten door worden er tips gegeven (basic shit) hoe je bijvoorbeeld het beste een mango kunt snijden of welke goede stoffen er in bepaalde soorten groente en fruit zitten.

Review Thug Kitchen

De recepten variëren van een simpele salades tot broodjes, smoothies (maar die niet naar gras smaken), soepen, wraps en ovengerechten. Je moet alleen geen allergie voor bonen hebben; de recepten staan er hier vol mee. En laat ik nu net niet zo’n enorme fan van bonen zijn. Maar er zijn nog genoeg alternatieven.. ;) De wrap met spicy bloemkool uit de oven die hier op de site staat kwam van de website van Thug Kitchen en staat ook in dit boek. Echt een topmaaltijd. Ook de noedels met pindakaasdressing en gebakken tempeh klinkt superlekker. Toevallig had ik een paar weken geleden al geprobeerd om slagroom te kloppen van kokosmelk (recept online en staat ook in dit boek) maar dat faalde keihard. Geen idee wat er misging, maar het werkte bij mij voor geen meter.

Review Thug Kitchen

Het enige waar ik een beetje m’n twijfels bij heb is het gebruik van kokosvet in het boek. Er zijn best veel wetenschappers die “alle goede eigenschappen” van kokosvet weerleggen. Maar het ontbreekt nog aan echt wetenschappelijk onderzoek naar dit product. Gebruik met mate zou ik zeggen.

Conclusie

Pluspunten:

  • Alle recepten zijn compleet plantaardig
  • Maken geen gebruik van magentron of bewerkte producten
  • Naast recepten veel info en grappige verhaaltjes
  • Het hele scheldgebeuren is een grappige gimmick

Minpunten:

  • Sommige recepten zijn bedoelt als hoofdgerecht, maar vind ik erg magertjes qua hoeveelheden
  • Niet bij elk recept een foto
  • Sommige producten zullen best prijzig zijn om aan te schaffen

Ik als vlees-, vis-, boter- en eiereneter vind het een prima idee om af en toe geen dierlijke producten te eten. En als je dat dan eens wilt doen, maar je hebt niet zo goed een idee hoe je dat moet maken is Thug Kitchen een hele leuke en fucking laagdrempelige manier om kennis te maken met jouw innerlijke vegan!

Dit boek is beschikbaar gesteld door Aerial Media Company B.V. 

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!