Zoals ik al eerder schreef hier op OngewoonLekker heb ik een langdurige samenwerking lopen met Ekomenu. Ik eet sinds vorig jaar vier tot vijf dagen in de week koolhydraatbeperkt; dat betekent dat ik op die dagen minder pasta, aardappels, rijst en andere koolhydraatrijke producten eet. Het handige aan Ekomenu is dat je bij het bestellen van je maaltijden kunt kiezen voor koolhydraatbewuste recepten, of bijvoorbeeld andere leefstijlen zoals vegan, eiwitrijk of lactosevrij.

Ekomenu - de biologische maaltijdbox met leefstijlmenu

Ervaring tot nu toe

We hebben in totaal nu 9 maaltijden mogen testen en zijn halverwege de samenwerking. Een goed moment dus om even te kijken wat de ervaring tot nu toe is! De eerste maand hadden we een linzen stoofpot met venkelworst, zoete aardappel-omelet met légumaise en bavette met koolrabi en gekleurde wortel. De tweede maand gevulde puntpaprika met groentefriet, krokante grieblokjes met broccoli en raapstelen-bloemkool stamppot met lamsbraadworst. En afgelopen week bestond uit een amandelpizza met paprika, kaasgnocchi met spinazieroomsaus en een groene shakshuka met ei en pijnboompitten. Klinkt dat laatste gerecht je ook lekker in de oren? Lees dan vooral verder!

Ik ben vooral verbaasd over de verschillende recepten die Ekomenu aanbiedt voor mijn leefstijl koolhydraatbewust. Van bloemkoolrijst wist ik dat het een goede vervanger was van rijst, maar koolrabi zou ik zelf niet zo snel kopen, terwijl het heel lekker was! Ook de amandelpizza vond ik een heerlijke vervanger van een maaltijd waar ik anders heel erg tegen op zou kijken. Echt tof om op deze manier via Ekomenu meer inspiratie te krijgen.

Ekomenu - de biologische maaltijdbox met leefstijlmenu

Voel je lekker

Naast de verschillende maaltijden die je kan bestellen heeft Ekomenu ook een aparte blog genaamd voeljelekker.nl. Op deze website kan je nog meer tips en ideeën terugvinden die passen bij jouw gekozen leefstijl. Zelf vind ik de no waste tips heel handig; ik probeer ook zoveel mogelijk te gebruiken in de keuken of op andere manieren. Wist jij bijvoorbeeld dat je uit de pit van je avocado weer een nieuw avocadoplantje kunt laten groeien? Ik niet! Maar de volgende keer dat ik een avocado onder handen ga nemen ga ik dit zeker proberen!

avocadoplantje

Gratis e-books

Ook kun je op de Voel je Lekker blog verschillende gratis (!) e-books downloaden voor de verschillende leefstijlen. Bijvoorbeeld eiwitrijk, vegan, vegetarisch, koolhydraatbewust, afslanken en glutenvrij. In het e-book krijg je tips, achtergrondinformatie over vitamines en mineralen waar je wellicht op moet letten, ervaringen van andere deelnemers en natuurlijk een aantal recepten. Download nu jouw e-book op voeljelekker.nl/doe-mee.

Voel je lekker ebook

Groene shakshuka met kikkererwten

Eén van de lekkerste gerechten van afgelopen week was deze groene shakshuka met kikkererwten en pijnboompitten. Ik maak wel vaker een shakshuka, maar eigenlijk altijd een ‘rode’ versie met paprika en tomatenblokjes. Lekker om eens te variëren en ik had er nooit aan gedacht om een groene versie te maken.

Groene shakshuka met kikkererwten en pijnboompitten
Benodigdheden voor 2 personen
  • 1 witte ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 200 gram spinazie, gewassen en grof gehakt
  • 1 courgette, in linten/spaghetti/stukjes
  • 1 groene paprika, gewassen en in reepjes
  • 200 gram gare kikkererwten uit een pot*
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 50 gram chorizo, in kleine blokjes
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels zonnebloemolie om in te bakken
  • peper en zout naar smaak
  • Garnering: getoaste pijnboompitjes en blaadjes munt
Bereidingswijze
  1. Verhit de olie in een brede pan en bak de ui en knoflook even aan
  2. Voeg de komijn, paprikapoeder, chorizo, courgette, spinazie, paprika en kikkererwten toe en laat ±10 minuten lekker pruttelen.
  3. Maak met een lepel 4 kuiltjes in de groente en breek in elk kuiltje een ei
  4. Doe de deksel op de pan en laat ±4 minuutjes pruttelen voor een zachte dooier en ±6 minuutjes voor een gestolde dooier.
  5. Schep de shakshuka in warme borden en bestrooi met getoaste pijnboompitjes en munt.
  6. Enjoy!

Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Ekomenu, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving.

Disclaimer