5 bezienswaardigheden in Granada

De streek Andalusië in het zuiden van Spanje kent vele bezienswaardigheden. Één van de mooiste steden van Andalusië is Granada. Ik stel 5 bezienswaardigheden in Granada aan je voor! 😀

1. Het Alhambra

5 bezienswaardigheden Granada Spanje

5 bezienswaardigheden Granada Spanje

Deze prachtige burcht stamt uit de tijd van de Moorse heersers staat op de UNESCO-lijst van Werelderfgoed en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. De geschiedenis van het Alhambra gaat terug tot 1238, toen op de heuvel de bouw van de militaire vesting begon. Boek wel je kaartje ver van tevoren (minimaal 2 weken), zodat je verzekerd bent van een bezoek.

5 bezienswaardigheden Granada Spanje

Mocht je geen kaartje hebben kunnen bemachtigen, ga dan naar het plein Plaza Mirador de San Nicolas, vanaf daar heb je ook een prachtig uitzicht over het Alhambra en de lager gelegen binnenstad van Granada.

2. Catedral de Granada

5 bezienswaardigheden Granada Spanje

Midden in het centrum van de Moorse stad bouwden de christenen (als symbool van de overwinning op de moslims) de kathedraal op de plaats van de hoofdmoskee. Dit bouwwerk uit de 16de eeuw bevat stijlelementen uit de laatgotiek en de renaissance wat de kathedraal een imposant uiterlijk geeft. Ook handig om te weten: er wordt een toegangsprijs gevraagd.

3. De Moorse wijk

5 bezienswaardigheden Granada Spanje 5 bezienswaardigheden Granada Spanje

Albaicín, tegenover het Alhambra, is één van de sfeervolste wijken van Granada. Een wirwar van steegjes gevuld met geroezemoes, muziek, heerlijke geuren en kleine stalletjes met kleding, sieraden en streetfood. Loop door de kleine straatjes omhoog naar het plein Mirador San Nicolás voor een prachtig uitzicht over de stad en het Alhambra.

4. Flamenco beleven

5 bezienswaardigheden Granada Spanje

Je kan natuurlijk in allerlei bars en restaurants naar flamenco kijken, maar er zijn op het Plaza Mirador de San Nicolas ook heel vaak straatartiesten te zien die flamenco dansen. Helemaal gratis (al wordt een fooi natuurlijk wel gewaardeerd) en een bijzondere gebeurtenis!

5. Mercado San Agustín

5 bezienswaardigheden Granada Spanje

Een mens kan natuurlijk niet zonder z’n natje en z’n droogje; Mercado San Agustín is een overdekte versmarkt waarbij je heerlijk je hammetje uit gaat zoeken bij de slager en die je dan daar aan één van de tafels gelijk op kunt eten onder het genot van een glaasje wijn of bier. Voordeel: onder de mercado zit een grote parkeerplaats, dus zorg er dan voor dat je niet teveel wijntjes drinkt.. 😉


Elke week de nieuwste recepten en reisartikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER BIJZONDERE BESTEMMINGEN ↓

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.