Witte chocolade Fudge met gedroogde cranberries en noten

Ik was op zoek naar iets met een beetje dat ‘kerstgevoel’, iets zoets en iets dat niet te moeilijk was. En toen kwam ik uit bij de notenrotsjes met cranberries en noten! Ik heb witte chocolade gebruikt omdat ik dat een mooier contrast vond bij het rood van de cranberries en het groen van de pistache (groen + rood = kerst! 🙂 ). En fudge is zo gemakkelijk te maken dat ik niet weet waarom ik het niet eerder heb gedaan… 😉 Ik zie ook een gezichtje in dat ene blokje fudge met de twee stukjes pistache (als ogen) en cranberries (als lippen)… Of ben ik de enige? 😛

witte chocolade fudge met cranberries en noten

Benodigdheden voor 25 grote stukken:

 • 1 blikje gecondenseerde melk
 • 300 gram witte chocolade
 • 100 gram gedroogde cranberries
 • 60 gram gepelde gezouten pistachenootjes
 • 60 gram blanke amandelen

Bereidingswijze:

 1. Schraap de inhoud van een blikje gecondenseerde melk in een pannetje (dit werkt het beste met zo’n rubberen spatel).
 2. Snij de witte chocolade in grove stukken en doe bij de gecondenseerde melk.
 3. Zet het pannetje op het kleinste pitje op het laagste vuur en verwarm de melk zodat de chocolade smelt. Neem hier de tijd voor want je wilt niet dat je chocolade aan gaat branden.
 4. Roer de massa goed om (met dezelfde rubberen spatel, die is toch al vies) zodat alles egaal smelt.
 5. Meng de cranberries met de noten (gewoon zo heel, niet hakken) en schep dan een paar eetlepels (2-3) van het mengsel in een ander bakje.
 6. Bekleed een vorm (ik gebruikte een ovenschaal van ± 20 bij 20 cm) met bakpapier en spray het geheel in met een heel klein beetje bakspray.
 7. Wanneer alle chocolade gesmolten is roer je de het grootste gedeelte van de cranberries en noten door het chocolademengsel (dus alles behalve die paar lepels die je apart had gehouden) en stort je het in de ovenschaal.
 8. Hak de cranberries en nootjes die je apart had gehouden iets fijner en strooi die over de nog warme fudge. Met je vlakke hand kan je die dan een beetje in het mengsel duwen (pas op, kan nog heet zijn) zodat ze er niet gelijk vanaf vallen als je ze in blokjes gaat snijden.
 9. En zet dan minimaal 3 uur in de koelkast.
En that’s it! 😀

Deze witte chocolade fudge is zo lekker romig, de cranberries geven een beetje een zuurtje en de pistachenootjes en amandelen een beetje een zoutje en een lekkere crunch. Ik ben nu al aan het nadenken over alle andere smaken fudge die ik op deze manier zou kunnen maken… 🙂

ps: Ik moet bekennen dat de blokjes bij kamertemperatuur een beetje plakkerig worden, dus ik zou ze ook in de koelkast bewaren als je ze nog niet gelijk op gaat eten.

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Marianne schreef:

  Wow, Jody! Dit ziet er echt super uit zeg! Ik denk dat deze met kerst ook bij ons op tafel gaan komen!

  1. Ongewoon lekker schreef:

   Dankjewel Marianne! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.