Wijnvrouw van het jaar en Champagne Ayala

on

De wijnwereld is (nog) steeds grotendeels een echte mannenwereld. Rede voor wijnvrouwen Barbara Verbeek van het Wijntheater en Clarissa Slingerland van MissPublicity om de Wijnvrouw van het jaar Award in het leven te roepen. De afgelopen 4 kwartalen zijn vier wijnvrouwen uit het vak genomineerd: Birthe van Meegeren, Michèle Lainé, Monique Breuer en Esmee Langereis. Hoofdsponsor van deze prijs is Champagne Ayala, niet geheel toevallig ook met een vrouwelijke Cellar Master. 

Champagne Ayala

Champagnehuis Ayala werd in 1860 opgericht door de Colombiaanse diplomaat Edmond de Ayala. Sinds 2006 is Caroline Latrive verbonden aan het wijnhuis uit Aÿ en werd in 2011 benoemd tot Cellar Master. De link tussen de Nederlandse wijnvrouwen en de belangrijkste wijnvrouw van Ayala is snel gemaakt.

Wijnvrouw van het jaar en Champagne AyalaWijnvrouw van het jaar en Champagne Ayala  Wijnvrouw van het jaar en Champagne Ayala

Tijdens een lunch in het Amsterdamse restaurant Blue Pepper; al 17 jaar het domein van de Indonesische Sonja Pereira die met haar 77 lentes jong nog steeds elke dag in de keuken staat. De combinatie van het Indonesische eten met de verschillende champagnes van Ayala was zeer verrassend.

Je kan nog stemmen!

Maar nog belangrijker: je kan nog stemmen op jouw wijnvrouw van het jaar! Op www.wijnvrouwvanhetjaar.nl kun je nog je stem uitbrengen op één van de vier genomineerde vrouwen. Op 31 mei zal tijdens een feestelijke avond op het Villa’s Culinair Wijntheater 2019 bekend gemaakt worden wie zich Wijnvrouw van het jaar 2019 mag noemen.

Wijnvrouw van het jaar en Champagne Ayala
V.l.n.r. Clarissa Slingerland, Janna Rijpma (interim jury-lid), Barbara Verbeek en Esmee Langereis. Foto: Joyce Goverde

Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.