Verse Duindoorn likeur maken!

De herfst is perfect voor wie het leuk vind om zelf in de natuur wild te plukken. Wanneer je in de buurt van de Nederlandse kust woont, is de kans groot dat je een duindoornstruik in de buurt hebt! En daar kan je dan hele lekkere duindoornlikeur van maken!

Zelf duindoornlikeur maken!

Benodigdheden:

 • verse duindoorn
 • suiker
 • wodka

Bereidingswijze:

Duindoorn pluk je met volle takken tegelijk. Het heeft geen zin om in de duinen alles besje voor besje af te gaan zitten ritsen. En je prikt je ook veel sneller aan die nare stekels. Dus gewoon met een scherpe tuinschaar de takken afknippen en in een grote zak doen.

Zelf duindoornlikeur maken!

Zorg thuis dat je een grote lade van de vriezer even hebt leeggeruimd. Doe de zak met takjes in de vriezer en laat ze minimaal 4 uur in de vriezer zitten. Als het goed is kan je nu heel gemakkelijk de duindoornbesjes van de takken schudden.

Zelf duindoornlikeur maken!

Doe de besjes in een grote weckpot (of een grote fles) en kijk hoeveel gram besjes je hebt. Op 750 gram besjes heb je 250 gram suiker en 0,7L wodka nodig. Dan kan je zelf even terugrekenen hoeveel je van alles nodig hebt. Voor de smaak heb ik er nog een halve vanille-peul aan de fles toegevoegd.

Zelf duindoornlikeur maken!

En dan is het eigenlijk precies als met de andere likeurtjes… Donker wegzetten… Af en toe even schudden… Na een week of 3 zeven… en opdrinken! 😀

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Henk de Vries schreef:

  Hallo mannen,

  als ik goed ben ingelicht is duindoorn hetzelfde als cranberry’s. Mijn vraag i8s nu , kan ik van de cranberry’s uit de supermarkt ook deze ( in mijn ogen )heerlijke likeur maken?

  1. Ongewoon lekker schreef:

   Hi Henk, als je verse cranberry’s kunt vinden in deze tijd van het jaar, denk ik dat het ook kan. Maar zelf nog nooit geprobeerd. Cranberry’s zijn niet exact hetzelfde als duindoornbessen. En ik ben een vrouw.. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.