Stoofpeertjes in witte wijn

Naast de alcoholvrije stoofpeertjes en de stoofpeertjes in port heb ik ook gele stoofpeertjes gemaakt! De smaak is minder kerstig dan wanneer je port, kaneel etc. zou gebruiken, maar de smaak is juist lekker fruitig en fris!

Heerlijke stoofpeertjes in witte wijn!
Benodigdheden:

  • 7 kleine Gieser Wildeman stoofpeertjes
  • 400 ml witte wijn
  • 200 ml sinaasappelsap (gezeefd, ik wilde die velletjes niet in m’n sap…)
  • 100 ml water
  • 75 gram suiker
  • sap van een halve citroen

Bereidingswijze:

Schil de peertjes maar laat het steeltje eraan zitten. Verwijder met een meloenboortje of een appelboortje de wat hardere onderkant van de peer. Dat is lekkerder met eten en zo blijft de peer ook gelijk rechtop staan. Leg de geschilde peertjes in een bak met water met een beetje citroensap zodat ze niet kunnen verkleuren als je de rest aan het schillen bent.

stoofpeertjes (3) (Small)

Vul een pannetje met de suiker, de witte wijn, het sinaasappelsap, het water en het citroensap en laat dit rustig even pruttelen zodat de suiker helemaal opgelost is.

Zet de peertjes in het sap en laat ongeveer 1,5 uur zachtjes pruttelen met de deksel half op de pan. Mocht er teveel vocht verdampen dan kan je altijd nog een beetje water toevoegen.

Wanneer de stoofpeertjes in witte wijn gaar zijn zet je het vuur uit maar laat je de peertjes gewoon in de pan afkoelen. Ik heb de hele avond (toen de peertjes in het sap afgekoeld waren) elke keer dat ik in de keuken kwam even met een lepeltje wat sap over de peertjes gegoten. Trekt de smaak er nog meer in.

Serveer bij een hartig voor- of hoofdgerecht of maak er een lekker dessert van met een bolletjes vanille-ijs.

Zien ze er niet prachtig uit zo alle drie de verschillende peertjes op een rijtje? 🙂

stoofpeertjes

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.