Review: Sweet Foodista

Zin om van het weekend te bakken? Maar komen de standaard appeltaart of brownie je neus uit? Pak dan Sweet Foodista erbij! In maar liefst 50 recepten nemen Christophe Declercq en Margaux Maeterlinck de klassiekers onder handen.

Christophe is reeds meer dan 25 jaar vakleraar banket en ijs aan de gastronomische school Ter Groene Poorte en foodconsultant. Margaux Maeterlinck is een gedreven foodista, gepassioneerd door reizen, voeding en design. Ze werkt bij een van de grootste chocoladeproducenten ter wereld, waar zij de laatste foodtrends onderzoekt en in samenwerking met chefs de meest innovatieve producten conceptualiseert.

Het boek bestaat uit 4 hoofdstukken: mashup, feel good food, glocalisation en sharing is caring.

Review: Sweet Foodista - Funky Patisserie

Wat te denken van baksels als tiramichoux, fronut, yoghuzu, cake de Dulce of s’more mandazi! Ook dranken zoals mezcal, witte wijn, rum en trappistenbier komen voorbij in de recepten.

Review: Sweet Foodista - Funky Patisserie

Aan het begin van elk hoofdstuk is er een korte introductie over de recepten van dat deel van het boek. Maar ik had het leuk gevonden als er bij de verschillende recepten ook een korte inleiding was geweest hoe bijvoorbeeld de gekke mash-ups tot stand zijn gekomen.

CONCLUSIE

Pluspunten:

  • Een bijzonder bakboek
  • Verrassende twist op klassiekers
  • Fijne foodfotografie
  • Ook lekkere recepten met drank!

Minpunten: 

  • Weinig uitleg hoe de recepten tot stand zijn gekomen

In Sweet Foodista worden hippe foodtrends vertaald naar verrassende baksels die je eenvoudig thuis kunt maken. Zoete zaligheden onverwachte twist onder het motto ‘try something different!’

Nederlandstalig | 192 pagina’s | 9789401446617 | februari 2018

Dit boek is beschikbaar gesteld door Uitgeverij Lannoo

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.