REVIEW: Melk en Dadels – Nadia Zerouali

Melk en Dadels is niet alledaags kookboek. Het zijn 100 recepten van Marokkaanse moeders, samen met hun persoonlijke verhalen, geschiedenis en tradities. Er waren vanuit de uitgever helaas geen hardcopy exemplaren meer beschikbaar waardoor ik een pdf van het boek heb gekregen. De foto´s zijn dus ook geknipt vanuit een pdf en niet ideaal.

melk&dadels voorkant (Small)

Ik ben de laatste tijd wel een beetje into de Arabische keuken. Zeker door Persiana van Sabrina Ghayour en de boeken van Yotam Ottolenghi heeft de Arabische/Perzische keuken ben ik vaker deze stijl gaan koken. Ik was dus best benieuwd naar dit kookboek (en ik niet alleen), want het heeft ook de publieksprijs gekregen voor Kookboek van het Jaar 2014!

Er worden in het boek 20 moeders met hun dochters/zonen geïnterviewd inclusief verschillende recepten. Natuurlijk hele traditionele Marokkaanse recepten, maar soms ook wel wat aangepast door het leven in Nederland.

De recepten variëren van heul heul heul gemakkelijk (plakjes sinaasappel met kaneel en twee eetlepels oranjebloesemwater) tot wat moeilijker (een b´stilla met vis), maar nergens echt uitdagend recept.

Melk & Dadels pagina 59 (Small)

Ik moet bekennen dat het wel leuk is om wat verhalen te lezen over hoe het Marokkaanse leven er aan toegaat hier in Nederland, maar dit zijn er wel erg veel!

Het boek vind ik dan ook meer een multi-cultureel verhalenboek, met recepten.

Melk & Dadels pagina 92 (Small)

Conclusie:

Pluspunten:

  • Veel toegankelijke/gemakkelijke Arabische recepten
  • Kijkje in de keuken van Marokkaanse moeders

Minpunten:

  • De gevorderde kok zal de recepten niet uitdagend genoeg vinden
  • Voor mij persoonlijk zijn het iets teveel verhalen t.o.v. recepten

Voor diegene die graag persoonlijke verhalen wil lezen, achterliggende verhalen over de recepten en willen weten wat het lievelingsgerecht is van Najib Amhali; dan is dit zeker een geschikt boek. Zoek je meer verdieping in de Arabische keuken; dan vind ik dit boek daar iets minder geschikt voor.

Dit boek is beschikbaar gesteld door Rose Stories.

Klik op de link hieronder om het boek te kopen! 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.