REVIEW: Lekker en Simpel kookboek

Er was eens… Een kookblog met lekkere, simpele gerechten, gemaakt door een jong stel dat eigenlijk nog niet zo veel kookervaring had. In 2012 begonnen Sofie Chanou en Jorrit van Daalen Buissant des Amorie een eigen kookblog lekkerensimpel.com. In de bijna drie jaar dat ze nu aan het bloggen zijn, hebben ze meer dan 60.000 volgers op Facebook, 1000 recepten online, 60.000 dagelijkse bezoekers en is Sofie fulltime aan het bloggen geslagen.

Vrijdag 24 oktober 2014 kwam hun eerste kookboek uit; ´Lekker en Simpel, het kookboek voor doordeweeks´ met 100 lekkere en simpele recepten. En ik was erbij! 🙂

Lekker&Simpel (Small)

Ik volg de facebookpagina van Lekker en Simpel al best lang, en ze hebben ook al een paar keer een recept van mij op hun pagina gezet en uitgeprobeerd. Een eer! 🙂 Super leuk dus dat ik ook naar de boekpresentatie mocht komen in Hoofddorp bij uitgeverij Sanoma.

Jorrit en Sofie hadden allemaal lekkere hapjes gemaakt uit het nieuwe Lekker en Simpel kookboek:

Lekker&Simpel 5 (Small)

En we gingen zelfs nog op de foto (en met Lotte en Wouter)! ps: ik weet niet waarom ik zo vreemd kijk… was juist heel blij!

Lekker&Simpel 6(Small)
Foto gemaakt door Lekker&Simpel

Het is een echt kookboek voor doordeweeks, niet al te moeilijke recepten en je hoeft niet te lang in de keuken te staan. Er zijn een aantal recepten die bekend zijn van de blog (zoals de No bake maltesercake), maar het overgrote deel zijn nieuwe recepten.

Lekker&Simpel 4 (Small)

Het boek is verdeeld in 5 hoofdstukken: ontbijt, hoofdgerechten, bijgerechten, salades en taarten/zoet. De hoofdgerechten zijn het meest vertegenwoordigd in dit kookboek, dit omdat (naar eigen zeggen) Sofie en Jorrit het meeste moeite hebben met iets te verzinnen voor het avondeten.

Lekker&Simpel 2 (Small)

Het zijn bijna allemaal recepten voor 2 personen, en de ingrediënten zijn overal goed verkrijgbaar. De recepten zijn kort en bondig opgeschreven en bij sommige recepten staat nog een variatietip aangegeven. Ook de foto´s zijn om te smullen, de kleuren spatten je werkelijk tegemoet en je krijgt gelijk zin om ook te gaan koken.

Lekker&Simpel 3(Small)

Conclusie

Pluspunten:

 • Mooie foto´s
 • Veel nieuwe ideeën voor hoofdgerechten
 • Simpele recepten met een korte duidelijke uitleg
 • Veel nieuwe recepten die niet op de website staan

Minpunten:

 • Ik mis soms een leuk verhaaltje om een recept in te leiden; zo weet ik van de blog dat Sofie haar lievelingseten risotto is, dat soort info lijkt me ook leuk om een risottorecept in het boek te introduceren. Het is nu nog heel clean alleen maar recepten.
 • De receptenindex is niet zo heel handig aangepakt. Nu is het meer een lijst van de recepten op de volgorde zoals ze in het boek staan, waardoor je lastig kan zoeken op een recept met bijvoorbeeld ´kip´ of ´pasta´.

Dit is een kookboek dat waarschijnlijk bij veel mensen goed van pas gaat komen en veel mensen tot veel lekkere, simpele en gevarieerde maaltijden gaat inspireren!


UPDATE

Dit is een artikel uit 2014; dit boek is al niet meer verkrijgbaar.


Klik op de linkjes hieronder om andere boeken van Lekker & Simpel te kopen! 

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments Voeg uw reactie toe

 1. boris schreef:

  Is het boek nog ergens verkrijgbaar ????

  1. Ongewoon lekker schreef:

   Zover ik weet niet Boris… Misschien op marktplaats even kijken?

 2. Sofie en Jorrit schreef:

  Hi Jody,
  Wat een super leuk artikel!! We vinden het nog steeds zo leuk dat je bij onze presentatie was!

  1. Ongewoon lekker schreef:

   Dank jullie wel! Was ook heel leuk om erbij te zijn! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.