Review: Langzaam door Frankrijk

Slow travellers Peter Jacobs en Erwin De Decker herontdekken de legendarische Nationale 7 (N7), die van Parijs naar Menton voert. Deze route naar de Côte d’Azur is ingedeeld in twaalf etappes en er staan in Langzaam door Frankrijk ook verschillende tips voor campings. Wil je doorrijden naar het zuiden, dan neem je de (dure) Route du Soleil, maar zo mis je een hoop bezienswaardigheden!

Review: Langzaam door Frankrijk

In deze kruising van een reisverhaal en reisgids verkiezen ze het kleine avontuur boven het grote spektakel. De geschiedenis van de N7 was lang een vergeten verhaal. Er viel dan ook nog weinig goeds te vertellen. Anno 2019 is het tij gekeerd. Veel gemeenten langs de N7 hebben in de weg een nieuw potentieel ontdekt en proberen op originele manier de tijd van toen te laten herleven.

Review: Langzaam door Frankrijk

De route start in Parijs en eindigt in Menton, dicht bij de Italiaanse grens. De hoofdroutes worden vaak verlaten voor interessante bezienswaardigheden, een goed restaurant of een museum. De auteurs brengen op een laagdrempelige manier verslag uit van hun ontdekkingen onderweg en van gesprekken met de plaatselijke bevolking.

Review: Langzaam door Frankrijk

De verhalen en route worden ondersteund door kleine kaartjes en veel kleurenfoto’s. Nadeel vind ik dat de route vanaf Parijs loopt. Als je vanuit Nederland naar de Zuid-Franse kust rijdt, kom je niet echt door Parijs. Voor het vervolg misschien vanaf Luxemburg naar Nice? Dat is wel een route die veel Nederlanders zullen rijden.

Review: Langzaam door Frankrijk

Er is niet echt een legenda, maar achterin het boekje zijn voor de hele reis (Parijs > Menton) verschillende tips aangegeven. Bijvoorbeeld 10 tips voor de liefhebbers van de weg, 10 tips voor gezinnen met kinderen, 10 tips voor actievelingen, 10 tips voor fans van kunst en architectuur en 10 tips voor lekkerbekken.

CONCLUSIE

Pluspunten:

  • Leuke weetjes
  • Veel kleurenfoto’s
  • Verschillende tips om te eten/drinken/overnachten
  • Slow travel
  • Tips voor verschillende liefhebbers

Minpunten: 

  • De route is vanaf Parijs; ik denk niet dat veel Nederlanders via Parijs naar de Zuid-Franse kust rijden.

Langzaam door Frankrijk is een leuk boekje om je vast lekker voor te bereiden op de vakantie die gaat komen. Je hoeft natuurlijk niet de hele route te rijden, maar kies een paar etappes om het Slow travel eens uit te proberen.

Nederlands | 1e druk | 9789401451963 | januari 2019 | Paperback | 232 pagina’s

Dit boek is beschikbaar gesteld door Lannoo.

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.