Review: Greek – George Calombaris

Masterchef Australië is misschien wel één van de leukste kookprogramma’s op de Nederlandse televisie. En dat komt vooral door de presentators en de leuke accentjes… 😉 George Calombaris is geboren en getogen in Australië, maar zijn Grieks/Cypriotische ouders hebben hem zijn culinaire roots niet laten vergeten. Dit boek is een verzameling van Griekse recepten, maar met een eigen twist van George.

Greek George Calombaris

Het boek bestaat uit 10 hoofdstukken met recepten: Griekse snacks, dips, pasta, souvlaki, streetfood, mama’s recepten, salades, desserts, drank en een hoofdstuk met basisrecepten.

Greek George Calombaris

De styling van het boek is superleuk gedaan; lekker vrolijk en kleurrijk. De zwarte omslag met een enorme gele citroen zal je niet snel voorbijlopen in de boekwinkel. De titels van de gerechten zijn ‘met de hand geschreven’ wat het geheel een persoonlijke en toegankelijke sfeer geeft. Zelfs zijn kinderen mochten nog even met stiften door het boek kleuren volgens mij… 😉

Greek George Calombaris

Over het algemeen zijn de gebruikte ingredienten goed verkrijgbaar in een Nederlandse supermarkt, maar sommige Griekse producten zoals kefalougraviera (geit/schapenkaas), muskusstick (mastiek) of Griekse bergtheeblaadjes zal je niet zo snel tegenkomen.

Greek George Calombaris

Gerechten zoals ‘Varkenssheftalia met koriandertabouli en tahinyoghurt’ klinkt toch ook al gewoon hemels toch? Komkommer met ouzo, pasticciokrokketten.. Of wat te denken van een baklavacocktail?! Maar een paar van de heerlijke gerechten van George.

Greek George Calombaris

Wat ik dan weer een beetje stom vind is dat er een aantal gerechten zijn waarbij je 1(!) teen geroosterde knoflook nodig hebt. En dat je die dan 10-15 minuten moet roosteren in een oven van 180°C. Voor 1 teen knoflook?! Beetje zonde van die loeiende oven… Geef dan een recept waarbij je meerdere bollen knoflook tegelijk roosterd en hoe je die moet bewaren.. En geef dan aan bij welke recepten je dat dan nodig hebt.

Greek George Calombaris

Conclusie

Pluspunten:

  • Lekker vrolijke styling van het boek
  • Griekse keuken, maar dan met een modernere ‘saus’
  • Alle recepten hebben een foto
  • Goede balans van vega/vlees & vis
  • Zeer uitgebreid register
  • Leuk dat er ook allemaal drankjes in staan
  • Leeslintje

Minpunten:

  • Een paar ingredienten zullen niet gemakkelijk verkrijgbaar zijn
  • 1 teen knoflook roosteren vind ik echt kul

Greek is niet alleen een boek met recepten maar geeft ook een klein inkijkje in het leven van George Calombaris. Een heerlijk boek voor iedereen die geïnteresseerd is in de Griekse keuken, maar blijft hangen bij de gyros en tzatziki. 😉

Dit boek is beschikbaar gesteld door Good Cook.

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.