Review: de Poptailbar

IJS! 😀 En dan de volwassen versie… Want de Poptailbar bevat maar liefst ruim 90 recepten voor frozen cocktails! Omdat alcohol moeilijk bevriest is het belangrijk dat de verhoudingen kloppen, anders heb je cocktail slushies (ook lekker), maar dat eet zo moeilijk van een stokje. 😉

de Poptailbar van Kathy Kordalis

Schrijfster Kathy Kordalis volgde een koksopleiding bij Leith’s School of Food and Wine, is foodstylist, receptontwikkelaar, docent en leidt bovendien groepen door culinair Londen rond.

de Poptailbar van Kathy Kordalis

Het boek bestaat uit 11 hoofdstukken; 3 in de categorie ‘voorbereiding’: benodigdheden, invriezen de basis en smaakprofielen en 8 hoofdstukken over de poptails: fris & fruitig, lekker cool, sprankelend & tintelend, zacht & romig, klassiekers met een twist, extra gekruid, net even anders en botanische smaken.

de Poptailbar van Kathy Kordalis

Wat gelijk opvalt is dat er geen foto’s in het boekje staan; alleen maar tekeningen! Ook de verschillende ingrediënten en flessen zijn allemaal getekend. Leuk gedaan en origineel!

de Poptailbar van Kathy Kordalis

Jullie hebben al een klein testje uit het boek voorbij zien komen; het recept voor de prosecco-ijsjes (https://ongewoonlekker.com/bellussi-prosecco-perenijsjes/) is gebaseerd op het bellini-ijsje uit dit boekje!

Bellussi prosecco perenijsjes - Lekker fruitig en met een kick van prosecco! :D Perfect voor dit mooie zomerweer!

Voorbeelden van andere poptails in het boek zijn bijvoorbeeld de Japanse slipper (met Midori meloenlikeur), de Mudslide (met koffielikeur), Engelse tuinpoptail (met gin) of de Woo Woo-pop (met perzikschnaps).

de Poptailbar van Kathy Kordalis

Conclusie

Pluspunten:

  • Leuke speelse uitvoering van de recepten
  • Voor de liefhebbers van cocktails ook een leuk zomers alternatief
  • Klein en handzaam formaat
  • Elk recept heeft een duidelijk beschrijving en tekening
  • Fijn klein prijsje (€12,50)

Minpunten: 

  • Misschien tips waar je alle leuke vormpjes kunt kopen? Maar dan ben ik echt aan het zoeken naar minpunten… 😉

De cocktail liefhebber kan nu ook in de zomer zijn of haar hart ophalen met de Poptailbar van Kathy Kordalis! 90 leuke recepten om je eigen boozy ijsjes te maken! Ik ben voor! 😀

Dit boek is beschikbaar gesteld door Good Cook.

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.