Review: Choco, noga & fudge

In dit boek onthult Sara Aasum Hultberg (een Zweedse patissier) alle zoete geheimen zodat je thuis de perfecte zelfgemaakte noga, karamel, fudge, toffee en chocoladebrokken kunt serveren.

Sara Aasum Hultberg - Choco, noga & fudge

De recepten zijn niet ingedeeld in hoofdstukken, maar ze besteedt ook aandacht aan hoe ze haar ingrediënten kiest, een stoomcursus patisserie en verschillende keukengerei.

Sara Aasum Hultberg - Choco, noga & fudge

Het is een niet zo groot boekje met een harde kaft waarop de chocolade je glimmend tegemoet komt. De prijs is daarom ook erg schappelijk; vaak zijn kookboeken minimaal €20, maar dit is met €14,95 heel goed te doen. Misschien ook wel een leuk kadootje voor in een schoen! 😉

Sara Aasum Hultberg - Choco, noga & fudge

Ondanks dat Sara de recepten verder niet ingedeeld is er wel een grove indeling te maken in: nougat, truffels, fudge/karamel, verschillende soorten toffee en chocolade.. Om je vingers bij op te eten zo lekker ziet het er allemaal uit.

Sara Aasum Hultberg - Choco, noga & fudge

Voorbeelden van recepten zijn: toffeebrokken met amandel & pure chocolade, pindanougat, chocoladetruffels met rum, frambozenkaramel en honingtoffee met pistache en citroen.

Sara Aasum Hultberg - Choco, noga & fudge

De recepten zien er op het eerste gezicht niet al te moeilijk uit met niet ontzettend veel ingrediënten per recept. Sommige dingen zullen wat moeite kosten om aan te komen (bijvoorbeeld bruine weikaas of dropgranulaat/dropsiroop) maar de meeste recepten zijn met alledaagse ingrediënten die je in elke supermarkt kunt kopen.

Alle recepten hebben een foto van het eindresultaat, sommige recepten hebben ook meerdere foto’s van het proces van het maken. Handig!

Conclusie

Pluspunten:

  • recepten voor zowel klassieke als moderne traktaties
  • boter, chocolade, slagroom en suiker tot je erbij neervalt 😉
  • duidelijke & heldere fotografie
  • alle recepten hebben een foto
  • bijna alle recepten zijn met alledaagse, goed verkrijgbare ingrediënten te maken
  • hele schappelijke prijs!

Minpunten:

  • van mij hadden er wel wat meer recepten met alcohol in mogen zitten… 😛

Choco, noga & fudge bevat recepten voor zowel klassieke als moderne traktaties die gemaakt zijn van boter, suiker, slagroom, chocolade, noten en vruchten. Voor de echte zoetekauwen onder ons een perfect kookboekje voor in je schoen of onder de boom!

Dit boek is beschikbaar gesteld door Forte Culinair

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.