Pimento Spoom

Ik kreeg laatst een drankje onder mijn neus waarvan ik letterlijk dacht: ‘Sow!’. Jullie weten dat ik natuurlijk van de alcoholhoudende drankjes ben, maar dit alcoholvrije drankje kon me zeker wel bekoren! 😀

Pimento is een bruisend drankje gemaakt met gember, tonic en chilipeper (en een beetje grapefruit, limoen, ginseng, oregano). Zelfs voor mij puur misschien een beetje te heftig, maar in een cocktail, gin tonic of zelfs in een gerecht heel geschikt!

Ik heb er een spoom mee gemaakt: een spoom (boisson frappé) wordt veel gebruikt als tussengang om je smaakpapillen een beetje te zuiveren als je een uitgebreid diner hebt. De laatste paar jaar is de spoom populair geworden door een drankje genaamd scroppino (sorbetijs met prosecco). Maar ik heb er dus een alcoholvrije versie van gemaakt door Pimento te gebruiken!

En de conclusie: Superlekker! 😀 De Pimento geeft echt een goeie kick terwijl het sorbetijs er net even de scherpe randjes afhaalt.

Pimento Spoom

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 1 flesje Pimento
  • 2 bolletjes citroen sorbetijs

Bereidingswijze:

Neem twee mooie champagneflûtes en leg die 10 minuutjes in de vriezer.

Schep in elk glas een bolletje sorbetijs en vul aan met Pimento. Het zal eerst heel erg gaan bruisen, dus giet niet in 1x je hele glas vol; dan kan je gaan dweilen.. Met beleid inschenken dus.. 😉 Je kan er voor kiezen om het ijs door de Pimento te roeren of het een bolletje te laten en het langzaam te laten smelten tijdens het drinken.

En gewoon lekker in je tuin/op je balkon genieten van het zonnetje! Aan één flesje Pimento heb je voor 2 glazen ruim voldoende, dus je kan nog een keertje bijschenken.. Helemaal geen straf! 😛


Pimento is een unieke alcoholvrije drank. Kijk voor meer informatie, verkooppunten en meer recepten op pimentodrink.nl.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.