Mango truffels

Er is weinig nog zomerser dan een mango! Dus toen ik lekker in m´n nieuwe kookboek Sweets Made Simple van Miss Hope & Mr Greenwood aan het bladeren was, viel mijn oog gelijk op deze heerlijke truffels. Ik heb een aantal dingen verandert, zoals pure chocolade als buitenkant ipv witte, maar aan de mangovulling heb ik niets veranderd. Bewaar deze chocolaatjes in de koelkast, want de mangovulling is wel vrij zacht.

Mango truffels 1 (Small)

Benodigdheden voor 20 tot 24 truffels:

  • 75 gram mango, schoongemaakt en in grove stukken
  • 100 gram witte chocolade
  • 2 eetlepels slagroom
  • mespunt geraspte nootmuskaat
  • mespunt gemberpoeder
  • mespunt kaneelpoeder
  • 25 gram boter
  • 100 gram pure chocolade
  • 6 plakjes gesuikerde kumquats, elk plakje in 4 reepjes gesneden

Bereidingswijze:

Pureer de mango in een keukenmachine tot een homogene massa. Smelt de witte chocolade au bain-marie en voeg de 2 eetlepels slagroom toe. Laat 2 minuten afkoelen en voeg daarna de boter, mangopuree en de kruiden toe. Zet ongeveer 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en maak ruimte in de vriezer. Schep 20 tot 24 kleine hoopjes mangomengsel op het bakpapier en stop ongeveer 30 minuten in de vriezer. Ik vond het mangomengsel nog te vloeibaar om mooie balletjes van te draaien, dus heb ik ze nog even in de vriezer gelegd. Na 30 minuten kan je waarschijnlijk wel mooie balletjes draaien, en laat weer opstijven in de vriezer.

Temper nu de pure chocolade: Hak de chocolade fijn, en smelt 2/3 van de chocolade au bain-marie. Haal van het vuur als alles gesmolten is en meng met de 1/3 nog vaste chocolade. Roer met een gummiespatel totdat alle chocolade is opgelost en je een iets afgekoelde chocolademengsel hebt.

Haal nu de mangoballetjes uit de vriezer. Doop de balletjes voorzichtig in de chocolade, laat even uitdruipen en leg op een vel bakpapier. Wanneer de chocolade op de truffel nog niet gestold is, kan je gemakkelijk een stukje gesuikerde kumquat op de truffel leggen die er dan niet meer afvalt.

Ga zo door totdat alle balletjes op zijn. Mocht de pure chocolade te hard worden, zet de kom dan nog 30 seconden op de pan met heet water.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.