Feest! Mandarine Napoléon bestaat 125 jaar!

Hiep hiep… Hoera! Mandarine Napoléon bestaat dit jaar alweer 125 jaar! En om dat te vieren werd ik uitgenodigd om dit samen met nog veel meer cocktail liefhebbers te vieren bovenin het MAS (Museum Aan de Maas) in Antwerpen. 
Cadeauwinkel

Mandarine Napoléon is de bekende mandarijnlikeur op basis van cognac. Het ontstaan van de likeur is een mooi verhaal wat ik nog niet kende! In 1892 stuitte de Belgische scheikundige Louis Schmidt op een recept voor een warme mandarijnenlikeur. Het werd al snel duidelijk dat deze met mandarijnen geïnfuseerde likeur op basis van cognac was uitgedacht op bevel van Frankrijks eerste keizer, Napoléon Bonaparte. Mandarijnen herinnerden zijne keizerlijke hoogheid aan het eiland Corsica, waar hij was opgegroeid. Gefascineerd door zijn vondst, besloot Schmidt het recept opnieuw te distilleren en te herintroduceren aan het grote publiek. Zo creëerde hij een likeur die we nu, 125 jaar later, kennen als Mandarine Napoléon.

Limited Edition Mandarine Napoléon XO Gold

Het 125-jarige jubileum wordt gevierd met de introductie van de Limited Edition Mandarine Napoléon XO Gold. De limited edition wordt gebotteld in een prachtige fles van 24-karaats goud inclusief een vleugje cognac uit het jaar 1892 (het jaar waarin Mandarine Napoléon op de markt is gezet).

Limited Edition Mandarine Napoléon XO Gold Limited Edition Mandarine Napoléon XO Gold steak tartare

Ik mocht een heel klein nipje proeven van deze bijzondere uitgave. Heerlijk! Maar voor cocktails en dagelijks gebruik adviseer ik je toch de ‘gewone’ Mandarine Napoléon, anders ben je erg snel blut.. 😉  Je kan deze mandarijnenlikeur drinken on the rocks, in een Margarita of je kan er zelf mee gaan experimenteren, zoals ik in onderstaand recept heb gedaan.

Mandarine Napoléon Mango cocktail

Mandarine Mango

Benodigdheden voor 1 Mandarine Mango:

 • 40 ml Mandarine Napoléon
 • 30 ml wodka
 • 3 blaadjes basilicum
 • 10 ml vers citroensap
 • 80 ml mangosap
 • sodawater
 • topje basilicum voor garnering
 • ijs

Bereidingswijze:

 1. Vul een shaker met ijsblokjes
 2. Doe hierin de basilicumblaadjes, Mandarine Napoléon, wodka, citroensap en mangosap
 3. Shake 10 seconden goed
 4. Vul een hoog glas met nieuwe ijsblokjes
 5. Zeef de cocktail in het glas
 6. Top af met sodawater
 7. Garneer met een topje verse basilicum

Disclaimer

Cadeauwinkel

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.