Kreatief met Kurk, Les 1: Een hartje

Ik ben niet zo´n fröbelmiep. Zo, dat is eruit. Ik kan niet breien, haken of mozaïeken, maar soms vind ik het wel leuk om een beetje te prutsen en te frutselen. Zo kwam ik op Pinterest allemaal foto´s tegen van mensen die op Etsy allerlei dingetjes aanbieden gemaakt van kurken. En dat was nog niet eens zo goedkoop! Wij hebben een kwart tafel vol met kurken gespaard de afgelopen jaren (we hebben een vitrinetafel met 4 vakken) dus ik dacht: “Dat kan ik ook!”. Dus hop naar de action voor een lijmpistool (was maar €2,50 ofzo) en ze hadden ook nog voor €0,69 een niet te groot houten hart met een kriebelzoete spreuk. Aan de slag!

DIY: een kurken hart

Eerst uit de hele bak kurken de echte kurken uitgezocht. Tegenwoordig heb je steeds meer flessen met schroefdop, maar er wordt ook steeds meer geëxperimenteerd met rubberen kurken, plastic kurken en zelfs glazen afdekkurken.

En dan maar een beetje proberen! Ik wilde de meest verkleurde kurken in de punt hebben en dan een beetje geleidelijk naar de lichte kurken bovenin.

DIY: een kurken hart

En de katjes vonden het ook heel interessant, zeker omdat kurken wegrollen als je ertegenaan stoot…

DIY: een kurken hart

Als je eenmaal besloten hebt hoe je de kurken wilt hebben, plug je het lijmpistool in het stopcontact en duw niet gelijk het hele staafje lijm in het apparaat. Trust me. Ik heb het houten hart nog wel even ontvet met een beetje ammoniak, zodat de lijm i.i.g. goed zou hechten. Je hoeft alleen op de onderkant van de kurk wat lijm te doen, het hecht prima en het zit stevig vast. Ik heb de kurken de randen iets laten overlappen, zodat je zo weinig mogelijk van het originele hout ziet.

DIY een kurken hart

Ik had ook nog plakhaakjes liggen, dus die plak je gemakkelijk op de achterkant, jenst een spijker in de muur: en tada! Je eigen kurkhart! Ik was (en ben) supertrots op het eindresultaat, zeker omdat ik niet zo´n fröbelmiep ben. Het zou ook leuk zijn om zoiets te doen met de kurken van een bepaalde vakantie, of misschien zelfs je bruiloft! Dat is ook een leuk aandenken.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.