Cider: Wat is mijn favoriete oogappeltje?

Ben je al bekend met cider? In vrijwel al onze omliggende landen drinken ze dit gefermenteerde appelsap. 😉 Cider is in Engeland en Scandinavië zelfs populairder dan ooit! En het begint nu ook in Nederland steeds vaker op de terrassen te verschijnen. Ik kreeg een prachtige kist met 7 verschillende ciders opgestuurd om zelf een echte incider te worden! 😀

Cider: Wat is mijn favoriete oogappeltje?

In de Cider Tasting Box zitten 7 smaken cider inclusief bijpassende glazen! En nog een lekker appeltje voor de dorst.. 😉 Met zoveel verschillende smaken is de vraag dan ook eigenlijk niet meer óf je cider lekker vindt, maar welke je het lekkerst vindt!

Cider - Wat is mijn favoriete oogappeltje

In het pakket zit zelfs een videoboodschap met daarin alle stappen voor het proeven!

Cider - Wat is mijn favoriete oogappeltje? Cider - Wat is mijn favoriete oogappeltje?

Tijd om te proeven!

Het zijn 7 verschillende ciders, die je het beste in de volgorde van droogst naar zoetst kunt drinken. Hieronder zie je de volgorde zoals aangegeven in het filmpje:

Cider - Wat is mijn favoriete oogappeltje?

  1. Stassen Cidre Brut
  2. Apple Bandit Classic
  3. Apple Bandit Juicy Apple
  4. Old Mout Kiwi & Lime
  5. Old Mout Passionfruit & Apple
  6. Jillz Original
  7. Jillz Raspberry 0.0

Ik ben zelf geen noob op het gebied van ciders, ik heb zelfs in Tallinn in een heuse ciderwinkel een uitgebreide ciderproeverij gehad. Maar ik vind het altijd leuk om nieuwe smaken te ontdekken! Voor mij persoonlijk sprongen 2 smaken er echt uit: de Stassen Cidre Brut en de Apple Bandit Classic. Toevallig ook de twee droogste ciders uit de box!

Cider - Wat is mijn favoriete oogappeltje

Maar dat is misschien ook logisch gezien het feit dat wij hier thuis veel droge wijn/bubbels drinken. Maar ik kan me ook voorstellen dat een wat meer fruitigere cider heel goed past bij een picknick in het park; lekker zonnetje erbij.. En dat je dan ook juist behoefte hebt aan iets met minder (of zonder) alcohol. Of je bent nog niet zo ervaren in het drinken van cider/witte wijn, dan is een fruitigere cider zoals de Mout een perfect startpunt.

Cider tastings in nederland

Om heel Nederland bekend te maken met cider worden er op verschillende locaties in Nederland Cider Tastings georganiseerd. Je kunt ze vinden in supermarkten en festivals zoals Concert at Sea, North Sea Jazz, Mysteryland om er een paar te noemen.

Dus, ben JIJ al een echte incider? 😉 


Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

One Comment Voeg uw reactie toe

  1. A.M.Nieuwpoort schreef:

    heel leuk. Eigenlijk is cider maken een heel eenvoudig proces. En dan te bedenken dat we in Nederland heel veel appelboomgaarden hebben is het raar dat we er niet al veel eerder massaal aan zijn begonnen. Wij zijn er in ieder geval al een poos geleden achtergekomen hoe lekker en gezond die cider eigenlijk is. Dit proefpakket lijkt mij ook wel wat. De Stassen Cidre Brut ken ik nog niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.