Bijzondere restaurants in Gelderland: Dru Schaftlokaal

Ik mocht op uitnodiging van Gelderse Streken een weekend lang Gelderland culinair ontdekken! En natuurlijk hebben we ook bij een paar heerlijke restaurants gegeten die ik jullie niet wil onthouden. Dus mocht je in de buurt van Ulft, Nijmegen of Zoelen zijn, stop dan daar ook even voor een hapje en een drankje!

Ik bespreek de restaurants in aparte artikelen, anders wordt het zo’n ontzettend lange lap met alle foto’s erbij! 😀

Dru Cultuurfabriek/Dru Schaftlokaal
Hutteweg 24, 7071 BV Ulft
drucultuurfabriek.nl

De DRU Cultuurfabriek (een fabrieksterrein van de voormalige ijzergieterij) in Ulft is dé centrale ontmoetingsplaats voor culturele, culinaire en creatieve activiteiten en inspirerende bijeenkomsten. In één van die zeven panden, het oude Portiersgebouw, is sinds september 2009 de DRU Cultuurfabriek gevestigd. In dit nieuwe cultuurcomplex bevinden zich een theaterzaal, een poppodium, een grand café (het Schaftlokaal) en vergaderruimtes.

Dru Cultuurfabriek Dru Schaftlokaal

Het restaurant en het omgelegen terrein doet een beetje denken aan de Kaap in Rotterdam of (zoals onze gastvrouw zelf zegt) het Westergasfabriekterrein in Amsterdam. Industrieel, hoge plafonds en veel hout en staal. Het Schaftlokaal klinkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar zeker de moeite waard om eens te gaan eten! Wij gingen rollend de deur uit! 😀

We begonnen met een amuse van heldere wildbouillon met brood en geitenboter van boerderij de Brömmels.

Daarna een proeverij van verschillende charcuterie, wildpaté, hertenham, wildzwijnham, pompoenchutney, een bitterbal van zuurkool met spekjes, cranberry compote en walnoten. Even ter informatie; dit was een plank voor 4 personen.. 😉 En wij allemaal lekker smikkelen.. Dit was het voorgerecht toch? (dachten wij)

Dru Cultuurfabriek Dru Schaftlokaal

Wanneer de planken bij iedereen bijna zijn schoongelikt.. Komt de dame van de bediening langs aan tafel en zegt: “Volgens mij had ik het menu nog niet helemaal uitgelegd.. Maar het idee was 7 gangen.” Pardon? :O

En inderdaad.. We gingen vrolijk verder met een rookworstje van wild zwijn met aardappelcrème, rode uienconfit, groene mosterd en gele wortelpuree. Superlekker; de wildsmaak en de rooksmaak zat echt heel goed in het vlees.

Dru Cultuurfabriek Dru Schaftlokaal

Stukje buikspek op een stamppot van zoete aardappel met zuurkool. Normaal gesproken ben ik niet zo van de zuurkool, maar deze was erg mild!

Dru Cultuurfabriek Dru Schaftlokaal

Toen waren we toe aan het hoofdgerecht.. 😉 Hertenbiefstuk met truffelaardappeltjes, spruitjes, cantharellen, kastanjes, biet, gekarameliseerde appel en een vijgenjus. Vooral de gekarameliseerde appel was echt een verbindende factor in het gerecht. Het vlees was een beetje onregelmatig gegaard waardoor sommige delen echt te ver door waren. Jammer, want het was een heel mooi stuk vlees.

Dru Schaftlokaal

Gelukkig heeft de bediening 1 gang laten schieten, maar er is altijd wel ruimte voor een dessert.. 😉 Zeker een dessert met vanille-ijs, gekarameliseerde peer, warme walnoten en cranberries.

Dru Schaftlokaal

Ik heb echt heerlijk gegeten (op misschien de garing van het hert na) maar het was allemaal wel erg veel! Rollend gingen we weer de bus in.. De volgende ochtend heb ik bij het ontbijt alleen een beetje yoghurt met fruit genomen.. Was nog steeds aan het verteren! 😉

Ik ben nu ook wel nieuwsgierig geworden naar de rest van het terrein en de activiteiten die plaatsvinden in de gebouwen rondom het Dru Schaftlokaal.


Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Gelderse Streken. Voor meer informatie over Gelderland kijk op www.geldersestreken.nl

Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.