Wat kook ik vandaag? Met een drukke baan, een actief sociaal leven en rekening houden met een bepaalde leefstijl kan dit een lastige vraag zijn. Boodschappen doen en bedenken wat je gaat eten schiet er dan soms bij in. Dat is waar Ekomenu om de hoek komt kijken. OngewoonLekkere recepten (passend in jouw leefstijl), 100% biologisch en gemakkelijk thuisbezorgd.

Ekomenu - de biologische maaltijdbox met leefstijlmenu

Ekomenu

Eet jij toevallig vegetarisch, vegan, koolhydraatbewust of glutenvrij? En wil je ook dat al je ingrediënten biologisch zijn? Maar geen zin/tijd om zelf naar de supermarkt te gaan en te verzinnen wat je moet eten? Dan is Ekomenu de oplossing. Ekomenu is sinds 2016 het maaltijdbox-kindje van Marjolein de Vlaam en Jack Stroeken en volledig gericht op gezonde voeding en duurzaamheid. Gezond en lekker eten voor iedereen toegankelijk maken is daarbij de ambitie.

https://www.instagram.com/p/CMKeYjwrYlm/

Verspilling is zonde voor het milieu en voor je portemonnee. Ook een groot pluspunt: er wordt rechtstreeks ingekocht bij de producent: zoveel mogelijk uit Nederland en België, aangevuld met leveranciers uit de rest van Europa. Ekomenu gaat voor topkwaliteit, dit houdt in dat alle producten biologisch gecertificeerd zijn. Alles wordt verpakt in maaltijdzakken van recyclebaar papier en Ekomenu werkt verder met plasticvrije, composteerbare verpakkingen en etiketten.

Mijn leefstijl

Ik eet sinds een paar maanden koolhydraatbewust voor ongeveer 5 dagen in de week. Na het oplopen van covid-19 kreeg ik het advies van de longarts om ook wat af te vallen. Niet alleen omdat dat natuurlijk gezonder is, maar ook omdat je longen dan beter werken omdat ze minder ‘lijf’ hoeven te verzetten bij het in- en uitademen. En daar gaat het mij vooral om. Ik merkte alleen dat ik niet zoveel inspiratie heb om ’s avonds een vullende maaltijd op tafel te zetten, maar met minder rijst, pasta, aardappels en brood. Toen ik de uitnodiging kreeg om met Ekomenu aan de slag te gaan kwam dit dus ook als geroepen! Ik heb nu 3 maaltijden uitgeprobeerd en ze waren echt allemaal superlekker. En het geeft me gelijk ook meer inspiratie om zelf aan de slag te gaan.

Ekomenu - de biologische maaltijdbox met leefstijlmenu

KORTING!
Gebruik de code OL25EM voor 25% korting op de eerste bestelling van een flexibellidmaatschap. De code is geldig t/m september 2021. Ga naar ekomenu.nl en gebruik de code!


Het is heel gemakkelijk om de juiste maaltijden te bestellen op de website van Ekomenu; als je bovenin het bestelmenu je leefstijl selecteert; worden de maaltijden die voor jou geschikt zijn uitgelicht. Je kan dan zelf 3 of 4 maaltijden aanklikken die je wilt bestellen en voor hoeveel personen. Zoals je op onderstaande print screen kan zien heb ik een linzen stoofpot met venkelworst, bavette met koolrabi en wortel en een zoete aardappel-omelet met spinazie légumaise uitgezocht. Benieuwd naar dat laatste gerecht? Scroll dan nog even door!

Ekomenu koolhydraatbewust

Recept

Ik mag van de mensen van Ekomenu ook één koolhydraatbewust recept delen dat ik van de week zelf heb uitgezocht, gekookt en opgegeten! Het flippen van de omelet ging bij mij niet zo gemakkelijk; door de toevoeging van de zoete aardappel is de omelet een beetje slap, maar als hij eenmaal op je bord ligt ziet toch niemand dat het misschien niet in één keer goed ging.. ;)

Zoete aardappel-omelet met spinazie légumaise
Zoete aardappel-omelet met spinazie légumaise - Ekomenu

Benodigdheden voor 2 personen

  • 300 gram zoete aardappel/bataat, geschild en in blokjes
  • 100 gram spinazie, gewassen
  • 4 eieren
  • 75 gram geraspte kaas
  • 1 prei, gewassen en in ringen
  • 150 gram champignons, afgeborsteld en in plakjes
  • 1 potje paprika-légumaise (krijg je van Ekomenu bij je bestelling)

Zelf toevoegen

  • peper/zout
  • olie om in te bakken
  • chilivlokken & handje grof gehakte walnoten (eigen twist aan het recept)

Bereidingswijze

  1. Kook de zoete aardappel in ruim water met een beetje zout in 10 minuten gaar. Giet af en stamp tot een puree.
  2. Neem de helft van de gewassen spinazie en snij in grove stukken.
  3. Meng in een kom de eieren met de zoete aardappelpuree, de kaas, stukjes spinazie, peper/zout en een goede snuf chilivlokken.
  4. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak 1 grote omelet (of pak 2 pannen en bak 2 omeletten).
  5. Verhit in een andere pan een beetje olie en bak hierin de prei en champignons
  6. Leg op elk bord een omelet (of een halve als je er 1 gebakken hebt), verdeel de rest van de spinazie en de gebakken prei/champignons over de omelet.
  7. Strooi als laatste wat grof gehakte walnoten over de groenten en serveer met de paprika-légumaise.

Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Ekomenu, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving.

Disclaimer