Maar liefst 200 nieuwe wijnen bij Jumbo

Jumbo voegt in één keer maar liefst 200 nieuwe wijnen toe aan het assortiment. Na uitgebreid onderzoek is er een nieuwe collectie wijnen samengesteld die opvalt door hun uitstekende kwaliteit-prijs verhouding. Hierdoor is bijna de helft van het wijnassortiment aangepast, dat in totaal zo’n 500 verschillende wijnen telt. Het assortiment is per Jumbo winkel anders en wordt onder andere gebaseerd op de persoonlijke voorkeuren van klanten in de regio. Door de grote variatie is er voor iedere klant en iedere smaakvoorkeur een passende wijn te vinden. Dit wordt nog makkelijker dankzij de introductie van een nieuwe wijnvinder in de Jumbo app.

Maar liefst 200 nieuwe wijnen bij Jumbo

200 nieuwe wijnen

De nieuwe wijnen zijn gepresenteerd tijdens een speciaal lanceringsevenement in Amsterdam vorige week. En ik mocht samen met de bekende sommelier Lendl Mijnhijmer (en nog 40 andere.. 😉 ) een aantal van deze wijnen doorproeven. Mijn favoriet? De Terra Pura Selection Carmenère 2017 uit Chili! Zwarte bessen, gegrilde paprika, zwarte peper, een hintje boerenschuur en zachte tannines.

Maar liefst 200 nieuwe wijnen bij Jumbo
Terra Pura Selection Carmenère

Bijzonder was ook dat er drie wijnboeren aanwezig waren om te vertellen over hun wijnen. Zij vertegenwoordigen wijnhuizen TerraPura uit Chili, Flor de Zalin uit Spanje en Trentham Estate uit Australië.

Maar liefst 200 nieuwe wijnen bij Jumbo

WIJNAPP

Jumbo gaat het voor klanten makkelijker maken om de juiste wijn te selecteren. Onder andere door middel van een nieuwe wijnvinder binnen de Jumbo app. De app stelt een aantal vragen over bijvoorbeeld het moment dat je de wijn wilt drinken en het type gerecht dat je erbij gaat eten. Op basis hiervan worden de beste wijnen voorgesteld. Ook de smaakkaartjes bij het wijnschap zijn aangepast. Duidelijker verwoord, zonder ingewikkelde termen, zodat iedereen weet welke smaak ze kunnen verwachten. Bovendien gaan diverse Jumbo supermarkten wijnproeverijen organiseren. Niet alleen voor klanten, maar ook voor winkelmedewerkers, zodat zij klanten zo goed mogelijk kunnen adviseren.

Maar liefst 200 nieuwe wijnen bij Jumbo

Focus op kwaliteit-prijs

Olaf de Boer, Executive Directeur Buying & Merchandising bij Jumbo, is enthousiast over de nieuwe wijnen: “We hebben sinds een jaar een nieuw wijnteam en samen zijn we op zoek gegaan naar wijnen waarmee we de kwaliteit-prijs verhouding van ons assortiment nog verder konden verbeteren. Dat heeft geleid tot de keuze voor 200 nieuwe wijnen. Per saldo krijgen onze winkels niet meer wijn, maar wel het juiste assortiment op de juiste plaats op basis van lokale voorkeuren. Veel klanten in het oosten geven bijvoorbeeld de voorkeur aan zoete witte wijn. Daarom geven we in deze regio meer ruimte aan dit type wijn. In randstedelijke winkels leggen we juist meer focus op frisse witte wijnen en premium wijnen.”

Om de lancering van het nieuwe wijnassortiment met haar klanten te vieren, organiseert Jumbo tot en met 6 november de ‘Jumbo wijnweken’. Alle nieuwe wijnen worden in deze periode aangeboden met 25% probeerkorting!


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Jumbo Supermarkten.

Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.