Goodmans Gin frambozen rozen cocktail

Goodmans Gin is echte Haagse gin! Hoe leuk! 🙂 Ik ben dol op mensen die in Nederland hun kop boven het maaiveld uitsteken op het gebied van wijn, bier en gedistilleerd.

Goodmans Gin frambozen rozen cocktail

Paul de Goede kwam op het idee om gin te gaan maken na zijn vele reizen naar onder andere Key West in de Verenigde Staten. De relaxte en bijzondere sfeer daar inspireerde hem om ook een drank te maken waarbij mensen hun eigen bijzondere moment mee kunnen creëren.

En dat is goed gelukt! De gin wordt in batches van 600L gemaakt (zeer kleinschalig dus) en alle flessen worden met de hand voorzien (door mevrouw de Goede) van een eigen serienummer, het aantal liter van de batch en het betreffende batchnummer.

Goodmans Gin is een toegankelijke, zachte, frisse en mild aromatische gin die je ook prima puur zou kunnen drinken. Maar ik ben natuurlijk lekker eigenwijs en heb er een lekkere Gin Cocktail mee gemaakt!

Nu is het weer het seizoen voor lekkere aardbeien en frambozen; dus ik wilde daar graag iets mee doen. Paul bracht samen met de gin een flesje rozenlimonade mee, die volgens hem heel goed samengaat met de Goodmans. En omdat frambozen op rozen rijmt heb ik er een beetje vers frambozensap en verse frambozen aan toegevoegd!

Goodmans GinBenodigdheden voor 1 Goodmans Gin frambozen rozen cocktail:

  • 50 ml Goodmans Gin*
  • 120 ml Fentimans Rose Lemonade
  • ± 8 verse frambozen (of uit de vriezer als het het seizoen niet is)
  • 4 ijsblokjes

*Kijk voor verkrijgbaarheid (online & in de winkel & in restaurants) op de website van Goodman’s Gin.

Bereidingswijze:

Neem een klein theezeefje en doe hier 3 verse frambozen in. Hou het zeefje boven je glas en druk er met een lepeltje al het sap uit. Vul je glas aan met de gin, giet de rozenlimonade erbij en maak af met ijsblokjes en garneer met wat verse frambozen aan een prikkertje. Zomer in je glas! 😀


Advertorial

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.