Chocolade rode peper truffels

Rond Valentijnsdag is iedereen toch wel in de ban van chocolade als ik zo kijk op facebook, pinterest en instagram. En daar doe ik dan gezellig aan mee! 😀

Ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n zoetekauw; vandaar dat ik mijn choco truffels wat extra diepte geef met verse rode peper en fleur de sel. Yum! 🙂

Chocolade rode peper truffels

Benodigdheden voor ± 24 kleine truffeltjes/blokjes

  • 100 gram 70% pure chocolade, grof gehakt
  • 125 ml slagroom
  • 1 verse rode peper
  • mespuntje fleur de sel of grof zeezout
  • 3 eetlepels cacaopoeder

Extra:

  • zeef
  • keukenfolie

Bereidingswijze:

Giet de slagroom in een pannetje. Prik met de punt van je mes een hoop kleine gaatjes in de rode peper en leg de peper in de room. Verwarm nu zachtjes de slagroom en zet na ± 6-7 minuten het vuur uit (maar laat de peper in de room zitten!).

Wanneer de room afgekoeld is zeef je het geheel (er zal waarschijnlijk een vel op je room zitten) en druk je nog even goed de peper uit zodat al het sap in de room gaat zitten. Gooi dan de rest van de peper weg.

Doe de gezeefde room weer terug in het pannetje en doe de grof gehakte chocolade en het zout erbij. Verwarm weer zachtjes de room zodat de chocolade kan smelten. Blijf ondertussen met een rubberen spatel goed roeren; wanneer de chocolade gesmolten is is het klaar.

Bekleed een bakje met een stukje keukenfolie en giet hier de gesmolten chocolade in. Zet minimaal 2-3 uur in de koelkast of desnoods de hele nacht (zoals ik heb gedaan..).

Zet een kom klaar met het cacaopoeder. Haal de chocoladeplak uit de koelkast en snij in kleine blokjes. Wentel de blokjes door de cacaopoeder totdat ze helemaal bedekt zijn.

En serveer deze mooie chocolade rode peper truffels op een mooi schaaltje! Ga je ze nog niet gelijk opeten? Bewaar ze dan in een afgesloten bakje in de koelkast.

Het pittige komt pas op het einde, dus stop niet gelijk 3 stukjes in je giecheltje… 😉

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.