Ben je op zoek naar een wintersportbestemming waar je kunt genieten van de prachtige Alpen, terwijl je ook iets teruggeeft aan de natuur? Dan is Berghaus Schröcken de perfecte plek voor jou. Dit charmante hotel, gelegen in het hart van de Arlberg, combineert de luxe van een comfortabele accommodatie met de authenticiteit van een traditioneel bergdorp. Ontdek hoe je in Berghaus Schröcken kunt genieten van een onvergetelijke vakantie met een gerust geweten.

Skiën met een groen geweten ontdek Berghaus Schröcken

Duurzaam genieten in de Alpen

Berghaus Schröcken zet zich actief in voor het beschermen van het milieu. Naast de eerder genoemde initiatieven, zoals het gebruik van lokale producten en duurzame energie, biedt het hotel ook diverse mogelijkheden voor gasten om zelf een bijdrage te leveren. Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aan een opruimactie in de natuur of een boom planten.

Activiteiten voor elk wat wils

Winterwonderland

In de winter transformeert Berghaus Schröcken in een waar winterparadijs. De besneeuwde bergtoppen vormen een indrukwekkend decor voor talloze wintersportmogelijkheden. Of je nu de uitdagende pistes van de Arlberg wilt verkennen, een rustige wandeling wilt maken door de besneeuwde bossen of een spannende tocht met sneeuwschoenen wilt maken, in Schröcken is er voor ieder wat wils. Na een actieve dag in de sneeuw kun je heerlijk ontspannen in de sauna of in het verwarmde buitenzwembad, met uitzicht op de besneeuwde bergtoppen.

Zomerse avonturen

Zodra de sneeuw is gesmolten, ontwaakt de natuur rondom Berghaus Schröcken in al haar pracht. De groene alpenweiden, de kristalheldere bergmeren en de dichte bossen nodigen uit tot talloze outdooractiviteiten. Wandelliefhebbers kunnen kiezen uit een uitgebreid netwerk van wandelpaden, die variëren van gemakkelijke wandelingen tot uitdagende bergtochten. Mountainbikers kunnen hun hart ophalen op de vele singletrack trails die door de omgeving slingeren. En voor de echte avonturiers zijn er mogelijkheden om te klimmen, canyonen of raften. Na een dag vol avonturen kun je de dag afsluiten met een heerlijke barbecue op het terras.

Het hotel: jouw thuisbasis in de bergen

Berghaus Schröcken biedt accommodaties voor twee tot 20 mensen onder één dak. Elk van de 40 appartementen is uitgerust met een hoogwaardige keuken. Zelf koken, uit eten gaan of gewoon plaatsnemen in het hotelrestaurant “Alwins Stammtisch”: doe elke dag waar je zin in hebt. Het ontbijt, boordevol powerfood uit de regio, geeft je energie voor een actieve dag in de bergen. Berghaus Schröcken biedt alle comfort van een viersterrenhotel: van receptie en dienstverlening voor gasten tot restaurant, bar en wellnesszone met zwembad.

Zweten, diep ademhalen, kletsen, ontspannen, een duik nemen in het zwembad. De kruidensauna, Finse sauna en het stoombad wachten op je, net als de 32 graden warme infinitypool met uitzicht op de Hochberg en het idyllische dorpskerkje. Na een dag in de bergen wacht de wellnesszone van Berghaus Schröcken op je. Zeker, hier kun je heerlijk ontspannen en tot jezelf komen. Maar je kunt er ook gezellig kletsen en je belevenissen van de dag kwijt. Daarvoor is er de Plauderstube, de woonkamer in de spa. Want na een hele dag in de sneeuw is er altijd veel te vertellen.

Skiën met een groen geweten ontdek Berghaus Schröcken
Skiën met een groen geweten ontdek Berghaus Schröcken

Culinaire hoogstandjes

Het restaurant van Berghaus Schröcken serveert heerlijke gerechten bereid met verse, lokale ingrediënten. Geniet van een traditioneel Oostenrijks diner of proef een van de vele internationale specialiteiten.

Feesten en evenementen

In de loop van het jaar organiseert Berghaus Schröcken verschillende evenementen, zoals thema-avonden, live muziek en wijnproeverijen. Informeer naar het actuele programma.

Conclusie Berghaus Schröcken

Berghaus Schröcken is de perfecte bestemming voor een onvergetelijke vakantie in de Alpen. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of een combinatie van beide, hier kom je aan je trekken. Boek nu jouw verblijf en ontdek zelf waarom zoveel mensen verliefd worden op deze bijzondere plek.

Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief! Of volg ons via FacebookInstagram of Pinterest.

MEER BIJZONDERE HOTELS: