De winter staat voor de deur en dat betekent dat het skiseizoen weer van start gaat! Op 23 en 24 november 2024 strijkt de top van het alpineskiën neer in Gurgl voor de openingswedstrijden van de Audi FIS Ski World Cup. Zowel de dames als heren zullen zich meten in de slalom, en Gurgl zet zich hiermee stevig op de kaart als dé plek voor skiërs die van topkwaliteit houden. Met een vroege start belooft het een lang en sneeuwzeker seizoen te worden. Voor de ultieme ski-ervaring is het Alpen-Wellness Resort Hochfirst de perfecte uitvalsbasis, dankzij de ligging direct aan de piste.

Seizoensstart met ski-sterren Wereldbeker Slalom in Gurgl

Skiën naar Gurgl Drieduizenders

Obergurgl-Hochgurgl is niet zomaar een skigebied. Gelegen aan het einde van het Ötztal, biedt het een unieke combinatie van exclusiviteit en sneeuwzekerheid. De pistes bevinden zich op een hoogte van 1.800 tot 3.080 meter, wat betekent dat je vanaf november tot april kunt genieten van perfecte ski-omstandigheden. Met moderne liften en nauwelijks wachttijden, heb je alle ruimte om in alle rust van je afdaling te genieten. Freeriders, snowboarders en skiërs komen hier volledig aan hun trekken!

Seizoensstart met ski-sterren Wereldbeker Slalom in Gurgl

Luxe Hideaway in de Alpen

Als je op zoek bent naar luxe en comfort, dan zit je goed in het Alpen-Wellness Resort Hochfirst. Dit vijfsterrenhotel, dat al 90 jaar door dezelfde familie wordt gerund, biedt alles wat je van een exclusief resort mag verwachten. De combinatie van adembenemende berglandschappen, uitstekende service en hoogwaardige faciliteiten zorgt voor een onvergetelijke vakantie. Van de luxueuze kamers tot de uitgebreide wellnesszone, alles is erop gericht om je volledig te laten ontspannen. De Alpen Spa van 1.500 m² biedt verwarmde zwembaden, sauna’s en een schitterend uitzicht op de besneeuwde toppen.

Seizoensstart met ski-sterren Wereldbeker Slalom in Gurgl

Culinaire verwennerij en topwijnen

Culinair genieten staat in Hotel Hochfirst centraal. Je wordt dagelijks getrakteerd op een 6-gangen fijnproeversmenu, waarbij traditionele gerechten met een moderne twist worden geserveerd. In de sfeervolle wijnkelder liggen schatten uit de beste wijngebieden ter wereld te wachten, en in de vinotheek “Santé” kun je deelnemen aan exclusieve wijnproeverijen. Fijnproevers kunnen hun hart ophalen in het à-la-carterestaurant “Gourmetstube Hochfirst”, waar de chef culinaire hoogstandjes bereidt.

Quality Time voor het hele gezin

Ook voor gezinnen is Hotel Hochfirst de ideale plek. Terwijl de kinderen spelenderwijs leren skiën op de oefenweide achter het hotel, kunnen ouders zich uitleven op de pistes of ontspannen in de wellness. De kinderskischool biedt opvang en lessen, zodat iedereen optimaal van de vakantie kan genieten. Voor de allerkleinsten is er de Hochfirst Kids Club, waar een afwisselend en liefdevol begeleid programma klaarstaat.

Winterplezier voor Iedereen

Naast skiën biedt Obergurgl tal van andere winteractiviteiten. Denk aan langlaufen, winterwandelen, toerskiën en zelfs een spannende rodelbaan van drie kilometer lang. Met 12 kilometer aan langlaufloipes en winterwandelpaden is er voor elk wat wils. Beginners en gevorderden kunnen zich wagen aan uitdagende routes in de alpiene wereld, en voor de liefhebbers van een rustig tempo zijn er romantische wandelingen door het sneeuwlandschap.

90 Jaar Traditie in Hotel Hochfirst

Dit jaar viert Hotel Hochfirst zijn 90-jarig bestaan. Al sinds 1934 staat het hotel bekend om zijn uitstekende service en hoge kwaliteit. De gastherenfamilie Fender is trots op deze mijlpaal en kijkt met dankbaarheid terug op de vele onderscheidingen die het hotel heeft ontvangen. Het motto blijft echter hetzelfde: altijd streven naar perfectie.

Start de Winter met het Ski Opening Package

Voor wie de seizoensstart van dichtbij wil meemaken, biedt Hotel Hochfirst het Ski Opening Package aan. Dit arrangement (van 20 november tot 1 december 2024) omvat vier nachten verblijf, een gedeeltelijke massage, een driedaagse skipas en een gratis skitest. Prijzen beginnen bij €1.346 per persoon, inclusief alle feelgoodservices die het hotel te bieden heeft.

Conclusie

Het skiseizoen in Gurgl belooft dit jaar weer spectaculair te worden, met de wereldbekerwedstrijden als hoogtepunt. Of je nu een fanatieke skiër bent of liever geniet van luxe en ontspanning, het Alpen-Wellness Resort Hochfirst***** biedt voor ieder wat wils. Van uitdagende afdalingen tot culinaire verwennerij en ontspanning in de Alpen Spa, je beleeft hier de winter op zijn best!

Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief! Of volg ons via FacebookInstagram of Pinterest.

MEER OOSTENRIJK: