In het pittoreske Hintertux, gelegen in het hart van Tirol, verwelkomt het viersterren Hotel Klausnerhof gasten voor een onvergetelijke herfstervaring. Dit familie gerunde hotel, onder leiding van Frieda en Martin Klausner, biedt een unieke combinatie van alpiene traditie, moderne luxe en ongeëvenaarde natuurbeleving.

Hotel Klausnerhof in Hintertux voor natuurliefhebbers, wellness-zoekers en fijnproevers

Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief! Of volg ons via FacebookInstagram of Pinterest.

Tussen herfstpracht en eeuwig ijs

Hotel Klausnerhof ligt op een bevoorrechte locatie, omringd door de majestueuze Tuxer Alpen. Het biedt een zeldzame mix van activiteiten: hier kun je ’s ochtends wandelen door kleurrijke herfstbossen en ’s middags skiën op de Hintertuxer Gletsjer, het enige jaarrond geopende skigebied van Oostenrijk.

Eindeloze outdoor mogelijkheden

Met 350 kilometer aan wandelpaden en 800 kilometer aan mountainbikeroutes is Hintertux een waar paradijs voor buitensportliefhebbers. Frieda Klausner, een gepassioneerde wandelaar, leidt driemaal per week groepswandelingen door het adembenemende landschap. Of je nu een ontspannen wandeling of een uitdagende bergtocht zoekt, er is voor elk niveau iets te vinden.Voor de fietsliefhebbers zijn er routes variërend van gezinsvriendelijke tochten tot uitdagende trails voor ervaren mountainbikers. E-bikes zijn te huur in de nabijgelegen fietsverhuur, waardoor ook minder geoefende fietsers kunnen genieten van de prachtige omgeving.

Uniek: herfstskiën op de gletsjer

Terwijl de dalen nog in herfstkleuren gehuld zijn, kunnen skiërs al vanaf oktober terecht op de Hintertuxer Gletsjer. Dit maakt Hotel Klausnerhof tot een ideale bestemming voor wie het beste van twee werelden wil: herfstwandelingen in de ochtend en middag-skiën op brede, zonnige pistes.

Luxe en comfort bij Hotel Klausnerhof

Na een dag vol activiteiten biedt het hotel een oase van rust en verwennerij. De kamers en suites, allen met uitzicht op de imposante Tuxer Alpen, zijn ingericht met oog voor comfort en Tiroolse gezelligheid. Een hoogtepunt is de Panorama Spa op de bovenste verdieping, waar gasten kunnen ontspannen met een spectaculair uitzicht op de gletsjer.

Hotel Klausnerhof in Hintertux voor natuurliefhebbers, wellness-zoekers en fijnproevers
Hotel Klausnerhof in Hintertux voor natuurliefhebbers, wellness-zoekers en fijnproevers

Culinaire verwennerij

De keuken van Hotel Klausnerhof staat bekend om zijn excellente gerechten, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van producten van het eigen landbouwbedrijf en regionale specialiteiten. Wijnliefhebbers zullen zich verheugen op Martins zorgvuldig samengestelde wijnkelder, een ware schatkamer voor oenologen.

Herfstevenementen Hintertux

De herfst in Hintertux biedt meer dan alleen natuurschoon. Een bijzonder hoogtepunt is de traditionele ‘Almabtrieb’, waarbij het vee feestelijk versierd van de bergweiden terugkeert naar het dal. Het hotel organiseert speciale arrangementen rond dit kleurrijke evenement, waardoor gasten de Tiroolse cultuur van dichtbij kunnen ervaren.

Speciale herfstaanbiedingen

Hotel Klausnerhof heeft diverse aantrekkelijke arrangementen samengesteld voor de herfstperiode:

  • Herfstwandelweken (31 augustus – 12 oktober 2024): 7 overnachtingen inclusief verwenpension, gebruik van de Panorama Spa en drie begeleide wandelingen, vanaf €750 p.p.
  • Almabtrieb-arrangement (24-29 september 2024): 5 nachten met verwenpension, ontspannende wandelingen en deelname aan het Oktoberfest en de Almabtrieb, vanaf €500 p.p.
  • Familiehitweken (31 augustus – 12 oktober 2024): Kinderen tot 6 jaar verblijven gratis bij hun ouders, vanaf €750 p.p. voor 7 nachten.
  • Herfstski-arrangement (12 oktober – 1 december 2024): 4 nachten met verwenpension en wellnessvoucher, met optionele 6-daagse skipas, vanaf €548 p.p.

Hotel Klausnerhof in Hintertux biedt een unieke herfstervaring waar actieve natuurliefhebbers, wellness-zoekers en fijnproevers allemaal aan hun trekken komen. De combinatie van herfstpracht en gletsjerski, samen met de warme Tiroolse gastvrijheid van de familie Klausner, maakt dit hotel tot een ideale bestemming voor een onvergetelijke herfstvakantie in de Alpen.

> Boek een huurauto vanaf Innsbruck Airport
> Reis met de ÖBB Nightjet nachttrein gemakkelijk naar Oostenrijk

Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief! Of volg ons via FacebookInstagram of Pinterest.

MEER HOTELS IN OOSTENRIJK: