Ik probeer normaal gesproken de woensdagtips een beetje te verdelen tussen wijn, gedistilleerd, bier en alcoholvrij. Nu had ik twee weken een wijntip, en nu weer! Maar daar is een rede voor… Deze wijn is namelijk nu in de aanbieding bij de Albert Heijn; dan is het zuur als ik hem volgende week ga bespreken en zeg “hij was vorige week in de aanbieding.. jammer voor je…” ;).

vino nobile di Montepulciano

Deze Vino Nobile di Montepulciano 2011 van het Toscaanse wijnhuis Cecchi is gemaakt van 90% sangiovese (lokaal Prugnolo Gentile genoemd) en 10% andere druiven. Welke druiven die 10% beslaan is niet terug te vinden op de site van de maker.

De wijn heeft 24 maanden eikenhout gehad en heeft een alcoholpercentage van 13,5%. Hij is verkrijgbaar bij de Albert Heijn voor €9,99, maar deze week is hij met 25% korting dus maar €7,49. Misschien vind je dat nog steeds best prijzig, maar dit is wel een hele lekkere wijn om in huis te hebben.

Dit is echt een stevige rode wijn, zeer geschikt bij gegrild vlees en wat meer winterse gerechten. Mooie balans van rood fruit en iets bloemigs, stevige tannines en een lange plezierige afdronk.