5 champagne tips!

Het oude jaar is bijna op en het nieuwe jaar staat voor de deur. Tijd voor bubbels! Maar waar moet je nu precies op letten? Ik geef 5 essentiële champagne tips. Lees snel verder!

5 champagne tips

Bubbeltip 1:

Net als de meeste wijnen, kun je champagne het beste op een koele, donkere plek bewaren. Ideaal zou natuurlijk een wijnkelder zijn, maar voor de meeste mensen is een kelderkast (zonder verwarming!) echt prima. Sommige mensen zullen standaard hun koelkast vol hebben liggen met champagne (bel me!) maar wanneer je misschien niet elke dag bubbels drinkt, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Bubbeltip 2:

Zet de fles NIET in het rek van de koelkastdeur. Dit klinkt misschien gek, maar als je de fles 2-3 dagen voor gebruik alvast in de koelkast zet, ga dan maar eens na hoe vaak je de deur van de koelkast open en dicht doet… Alsof je 15 keer per dag even naar de kelderkast loopt om je fles champagne even te schudden. Niet doen dus!

5 champagne tips!

Bubbeltip 3:

Leg de fles in het wijnrek van de koelkast (als je dat hebt) of gebruik een gedeelte van een plank. Ook weer niet in de groentelade, die ga je met de feestdagen vast ook heel vaak open en dicht doen… 🙂

5 champagne tips!

Bubbeltip 4:

Laat de fles niet knallen! Ik weet dat het heel verleidelijk is, maar zo ´schieten´ alle bubbel koolmonoxide in één keer uit de fles, en heb je een gewone witte wijn in je glas na een paar minuten. Rustig en beheerst dus de kurk eraf halen. Dat gaat het makkelijkst als je het folie verwijdert, de muselet losdraait (da ijzeren kooitje) en met muselet en al de kurk voorzichtig draaien en trekken. Zo heb je de meeste grip op de kurk en heb je geen verlies van bubbels en/of smaak.

Bubbeltip 5: Wijn-spijs

Er wordt soms suiker aan champagne (of andere bubbelwijnen) toegevoegd. Zo krijg je een lichtzoete champagne (demi-sec) of een droge champagne (brut of sec).

Welke bubbel je kiest is ook afhankelijk van wat je hele avond gaat eten… Ga je aan de oliebollen, appelflappen en beignets? Neem dan ook een lichtzoete bubbelwijn. Ga je lekker kaas eten of andere smakelijke hartige hapjes; kies dan voor een droge bubbelwijn.

Heb je nog inspiratie nodig voor leuke hapjes? Kijk eens bij ongewoonlekker.com/amuses&hapjes.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.