Voor mij was de Amerikaanse staat Kentucky echt een bucket-list item om af te strepen. Het enige grote nadeel van Amerika is dat het openbaar vervoer nog niet zo goed geregeld is als in Europa. Om wat meer van de staat te kunnen zien, is het eigenlijk zonder auto geen doen. Daarom in dit artikel mijn ervaring met een auto huren in Kentucky en ook nog de 10 beste autohuur tips. Want sommige ‘ongeschreven regels’ zijn toch wel handig om even door te nemen voordat je in de auto stapt.

Een auto huren in Kentucky De 10 beste autohuur tips

1. Wat is de minimumleeftijd voor een auto huren in Kentucky?

De minimumleeftijd om een auto te huren in Kentucky varieert per verhuurmaatschappij, maar over het algemeen moet je minstens 21 jaar oud zijn. Sommige verhuurders hanteren echter een minimumleeftijd van 23 of zelfs 25 jaar. Het is belangrijk om de leeftijdsvereisten goed te controleren bij het maken van je reservering om verrassingen bij het ophalen van de auto te voorkomen.

2. Welke documenten heb ik nodig om een auto te huren in Kentucky?

Eigenlijk heb je helemaal geen bijzondere documenten nodig om een auto te huren in Kentucky. Het Nederlandse rijbewijs is gewoon geldig in de gehele Verenigde Staten. Maar let op: verhuurbedrijven kunnen wel specifieke eisen stellen. Bijvoorbeeld een minimum- of maximumleeftijd of een minimum aantal jaren dat het rijbewijs in bezit moet zijn.

Een auto huren in Kentucky De 10 beste autohuur tips

3. Wat zijn de gemiddelde kosten van autohuur in Kentucky?

De kosten voor het huren van een auto in Kentucky kunnen sterk variëren, afhankelijk van factoren zoals het type voertuig, de duur van de huur, het seizoen en of er belangrijke events zijn, zoals de Kentucky Derby in mei. Gemiddeld kun je rekenen op een prijs tussen de €40-€60 per dag voor een standaard auto

Om de goedkoopste huurauto te vinden, is het slim om ruim van tevoren te boeken. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper het meestal is. Boek 3 tot 6 maanden voor je reis voor de beste prijzen. Wacht niet tot de dag van aankomst op de luchthaven, want dat kan duurder uitpakken. Reis buiten het hoogseizoen en vergelijk de prijzen op Sunnycars.nl. Ook extra’s zoals verzekeringen, GPS-systemen, kinderzitjes of een extra bestuurder kunnen het huurbedrag verhogen. Al zijn er veel huurauto’s bij Sunnycars al met een tweede bestuurder inclusief. Soms is het ook goedkoper om voor een shuttle-service te kiezen, dan direct op het vliegveld een auto ophalen/terugbrengen. Dit kost vaak wel wat extra tijd.

4. Welke verzekeringen zijn noodzakelijk bij het huren van een auto in Kentucky?

Bij het huren van een auto in Kentucky is het cruciaal om de juiste verzekeringen te hebben. De basisverzekering die meestal wordt aangeboden is de Collision Damage Waiver (CDW). Deze dekt schade aan de huurauto, maar is niet verplicht. Het is belangrijk om te controleren of je eigen autoverzekering of creditcard al een vorm van CDW-dekking biedt om dubbele kosten te voorkomen. Naast de CDW zijn er andere verzekeringen om te overwegen. De Liability Insurance beschermt je tegen claims van derden en is vaak wettelijk verplicht. Personal Accident Insurance dekt medische kosten voor inzittenden bij een ongeval. Personal Effects Coverage verzekert je persoonlijke bezittingen in de auto tegen diefstal. Het is verleidelijk om alle aangeboden verzekeringen af te slaan om kosten te besparen, maar dit kan riskant zijn.

Ik moet eerlijk bekennen dat het mij al begon te duizelen van al deze moeilijke termen toen ik een huurauto uit ging zoeken. Ik vond het fijner om al deze verzekeringen in 1 pakket onder te brengen bij de verhuurder. Bij SunnyCars huur je een auto zonder zorgen dankzij hun all-inclusive pakket. Dit betekent dat alle noodzakelijke verzekeringen, zoals een uitgebreide WA-verzekering van minimaal €10 miljoen, een schadeverzekering en een diefstalverzekering, zijn inbegrepen. Schade aan glas, banden, bodem en dak wordt volledig gedekt, en zelfs sleepkosten en vandalisme vallen onder de verzekering. Mocht je eigen risico van toepassing zijn, dan wordt dit vergoed. Bovendien geniet je van ongelimiteerde kilometers, eerlijke tankregelingen, en geen verborgen kosten, zoals lokale belastingen of luchthavenkosten. Met pechhulp en een 24/7 noodnummer ben je verzekerd van een onbezorgde huurervaring, waar je dankzij hun Flexservice ook tot kort voor vertrek kosteloos kunt annuleren.

Een auto huren in Kentucky De 10 beste autohuur tips
Een auto huren in Kentucky De 10 beste autohuur tips

5. Wat zijn de beste locaties om een auto te huren in Kentucky?

Kentucky biedt diverse locaties om een auto te huren, elk met zijn eigen voor- en nadelen. De meest populaire en vaak meest praktische optie is het huren op de luchthaven. Kentucky heeft verschillende grote luchthavens, waaronder Louisville International Airport (SDF) en Blue Grass Airport in Lexington (LEX). Deze locaties bieden het voordeel van directe beschikbaarheid na je vlucht en vaak een ruime keuze aan voertuigen en verhuurmaatschappijen. Maar je wilt misschien nog geen huurauto hebben als je de eerste paar dagen van je reis alleen in de stad bent. Steden als Louisville, Lexington en Frankfort hebben verschillende verhuurlocaties in het stadscentrum.

Voor reizigers die verschillende delen van Kentucky willen verkennen, kan het handig zijn om te kijken naar verhuurmaatschappijen die one-way huren aanbieden. Dit stelt je in staat om de auto op een andere locatie in te leveren dan waar je hem ophaalt, wat ideaal is voor roadtrips. Bij het kiezen van een huurlocatie, overweeg factoren zoals openingstijden, beschikbaarheid van het gewenste type voertuig, en de nabijheid tot je verblijfplaats of reisroute. Sommige verhuurmaatschappijen bieden ook een ophaalservice aan, wat handig kan zijn als je niet direct bij een verhuurlocatie in de buurt bent. Door verschillende opties te vergelijken en je reisplan in overweging te nemen, vind je de beste locatie om je Kentucky avontuur te starten.

6. Welk type auto is het meest geschikt voor een roadtrip door Kentucky?

Het kiezen van het juiste type auto voor je Kentucky roadtrip hangt af van verschillende factoren, waaronder je reisplan, het aantal reizigers, en je persoonlijke voorkeuren. Kentucky’s gevarieerde landschap, van stedelijke gebieden tot landelijke wegen en bergachtige regio’s, vraagt om een veelzijdig voertuig. Voor de meeste reizigers is een middelgrote sedan of SUV een uitstekende keuze. Deze voertuigen bieden een goede balans tussen comfort, ruimte en brandstofefficiëntie. Ze zijn geschikt voor zowel snelwegen als de meer landelijke wegen die je tegenkomt in Kentucky’s pittoreske platteland. Een SUV kan extra voordelen bieden als je van plan bent om natuurparken te bezoeken of off-road te gaan, zoals in de Appalachian regio.

Als je met een grotere groep reist of veel bagage meeneemt, overweeg dan een ruimere SUV. Deze bieden meer zitplaatsen en bagageruimte, wat vooral handig is voor langere trips of familievakanties. Voor koppels of solo reizigers die vooral in stedelijke gebieden blijven, kan een compacte auto voldoende zijn en bovendien voordeliger in brandstofverbruik. Houd rekening met het seizoen waarin je reist. In de winter kunnen sommige delen van Kentucky sneeuw en ijs ervaren, dus een auto met vierwielaandrijving kan dan een verstandige keuze zijn. In de zomer daarentegen, kan een cabrio een heerlijke manier zijn om van het mooie weer en de scenische routes te genieten. Ongeacht je keuze, zorg ervoor dat je een auto huurt die je comfortabel kunt besturen en die past bij jouw reis.

7. Wat zijn de belangrijkste verkeersregels in Kentucky die toeristen moeten weten?

Als toerist in Kentucky is het essentieel om vertrouwd te raken met de lokale verkeersregels om veilig te kunnen rijden. Ten eerste is het handig om te weten dat in Kentucky, net als in Nederland, rechts wordt gereden. De maximumsnelheid varieert afhankelijk van het type weg: op snelwegen is het meestal 65-70 mph (105-113 km/u), op andere hoofdwegen 55 mph (89 km/u), en in woonwijken 25-35 mph (40-56 km/u).Het dragen van veiligheidsgordels is verplicht voor alle inzittenden. Kentucky heeft ook strikte regels voor het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden. Het is verboden om te sms’en achter het stuur, en in sommige counties is handsfree bellen verplicht. Rijden onder invloed wordt zeer serieus genomen, met strenge straffen voor overtreders.

Een belangrijke regel die toeristen vaak over het hoofd zien, is de ‘Move Over Law’. Deze wet vereist dat bestuurders van baan wisselen of vertragen wanneer ze een stilstaand voertuig met knipperende lichten passeren, zoals politieauto’s of takelwagens. In Kentucky is het ook toegestaan om rechts af te slaan bij een rood verkeerslicht, tenzij anders aangegeven, maar zorg ervoor dat je eerst volledig stopt en voorrang geeft aan ander verkeer en voetgangers. Wees extra voorzichtig in landelijke gebieden, waar je rekening moet houden met landbouwvoertuigen en wilde dieren op de weg. In bergachtige gebieden kunnen de wegen kronkelig zijn, dus pas je snelheid aan en wees alert op waarschuwingsborden.

8. Hoe werkt tanken in Kentucky?

Tanken bij een huurauto in Kentucky is over het algemeen eenvoudig, maar er zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden. De meeste verhuurmaatschappijen geven je de auto met een volle tank mee en verwachten dat je hem ook met een volle tank terugbrengt. Dit wordt vaak het ‘vol-vol’ beleid genoemd. Het is cruciaal om deze afspraak na te komen, omdat verhuurmaatschappijen hoge kosten in rekening kunnen brengen als je de auto niet met een volle tank inlevert. In Kentucky vind je talrijke tankstations, vooral langs de hoofdwegen en in stedelijke gebieden. Het is echter verstandig om in landelijke gebieden alert te zijn op je brandstofniveau, aangezien tankstations daar verder uit elkaar kunnen liggen. De meeste tankstations in Kentucky zijn self-service, wat betekent dat je zelf moet tanken, net als in Nederland. Betalen doe je meestal vooraf aan de kassa of direct aan de pomp met een creditcard. Let op het type brandstof dat je auto nodig heeft. De meeste huurauto’s in Kentucky rijden op reguliere benzine (ook wel ‘gasoline’ of ‘gas’ genoemd in de VS), maar controleer dit altijd in de handleiding of bij de tankdop. Het per ongeluk tanken van diesel in een benzineauto kan ernstige schade veroorzaken.

Sommige verhuurmaatschappijen bieden een optie aan waarbij je de auto niet vol hoeft terug te brengen, maar dan betaal je wel een premium voor de brandstof die zij moeten bijvullen. Dit kan handig zijn als je haast hebt, maar is meestal duurder dan zelf tanken. Een handige tip is om bij het ophalen van de auto te vragen naar de dichtstbijzijnde tankstations bij het inleverpunt. Zo weet je precies waar je kunt tanken voordat je de auto terugbrengt. Door goed te plannen en op tijd te tanken, voorkom je stress en extra kosten aan het einde van je reis. En ook lekker: benzine is in Amerika een stuk goedkoper dan in Nederland.

9. Hoe kun je het beste navigeren?

Je kunt natuurlijk een navigatieapparaat (tegen bijbetaling) huren met je auto, maar eigenlijk hebben de meeste mensen al wel een perfect navigatiemiddel op zak. Namelijk je telefoon! Wil je Google Maps gebruiken, zorg dan dat je een lokale simkaart met internettoegang hebt; ik heb voor €8 een e-sim gekocht met 8MB data, dat regel je gemakkelijk op je telefoon en ik had hier ruim voldoende aan voor een reis van een week. Ik heb de data vooral gebruikt voor de route tijdens het rijden. Een andere optie is de mobiele app MAPS.ME, die je offline kunt gebruiken.

10. Een aantal belangrijke ongeschreven regels voor autorijden in Amerika

Natuurlijk spreken een hoop verkeersregels en borden in Amerika voor zich, maar er zijn ook een hoop dingen anders dan in Nederland; zeker de ongeschreven regels. Hieronder een lijstje om rekening mee te houden als je in de auto stapt.

  1. Rechts inhalen is toegestaan en komt vaak voor, in tegenstelling tot in veel Europese landen.
  2. Bij een stopbord moet je volledig tot stilstand komen, ook als er geen ander verkeer is. Dit wordt “full stop” genoemd.
  3. Rechts afslaan bij rood licht is meestal toegestaan, tenzij anders aangegeven. Je moet wel eerst volledig stoppen en voorrang verlenen.
  4. Op snelwegen wordt verwacht dat je links inhaalt en daarna weer naar rechts gaat. Blijven rijden op de linkerbaan wordt als onbeleefd gezien.
  5. Het is gebruikelijk om iets harder te rijden dan de aangegeven maximumsnelheid, meestal tot 5-10 mph boven de limiet.
  6. Bij het naderen van een politieauto met zwaailichten moet je naar rechts uitwijken en stoppen.
  7. Geef voetgangers altijd voorrang, ook als ze niet op een zebrapad oversteken.
  8. Het is gebruikelijk om even te zwaaien of te knikken als dank wanneer een andere bestuurder je voorrang geeft.
  9. Houd voldoende afstand tot je voorganger. Bumperkleven wordt als agressief gezien.
  10. In veel staten is het verboden om in de auto te roken als er kinderen in zitten.
  11. Laat je koplampen aan als het regent of mistig is, ook overdag.

Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief! Of volg ons via FacebookInstagram of Pinterest.

MEER LEUKE REISARTIKELEN: