Ben je het zat om binnen te zitten terwijl de regen & wind langs je huis waait? Dan is Algund in Zuid-Tirol de perfecte plek voor jou! Dit pittoreske dorpje, vlakbij Meran, is in de herfst een waar walhalla voor fijnproevers. De dagen worden korter, de bladeren kleuren prachtig en één ding staat centraal: smullen van de beste lokale lekkernijen op boerenmarkten en wijnfestivals!

Herfst in Algund van Boerenmarkten tot Wijnfestivals

Via Claudia Augusta: Een Markt met Geschiedenis

De culinaire eventmarkt Via Claudia Augusta is een absolute must. Van 18 tot 20 oktober 2024 verandert de Kirchplatz in het hart van Algund in een levendige markt vol lokale specialiteiten. Deze markt dankt zijn naam aan de oude Romeinse handelsroute en biedt een schat aan Zuid-Tiroolse producten. Denk aan voortreffelijke wijnen uit Vinschgau en het Meraner Land, maar ook aan smakelijke kazen, broden en worstwaren. Drie dagen lang kun je hier je hart ophalen en genieten van alles wat de regio te bieden heeft.

Vers van het Land: De Boerenmarkt

De week daarna, van 23 tot 27 oktober 2024, is het tijd voor de boerenmarkt op de Kirchplatz. Hier vind je alles wat vers is geoogst of met veel liefde is gemaakt in Zuid-Tirol. De marktkraampjes zijn gevuld met seizoensgebonden fruit en groenten, spek, kaas, ambachtelijke broden en verschillende soorten schnaps. Voor de zoetekauwen zijn er jams, bijenproducten, siropen en likeuren. En als je honger krijgt, is er altijd een stand met heerlijke gerechten om van te genieten, vaak begeleid door gezellige muziek.

Herfst in Algund van Boerenmarkten tot Wijnfestivals
Herfst in Algund van Boerenmarkten tot Wijnfestivals

Het Anteprima Merano WijnFestival

Op 25 oktober 2024 kun je deelnemen aan het Anteprima Merano WineFestival in het cultuurcentrum Peter Thalguter. Dit evenement biedt een avond vol wijnproeven, met 250 stands die wijnen uit Zuid-Tirol, Italië en daarbuiten presenteren. De Zuid-Tiroolse WineHunter Helmuth Köcher heeft de selectie gemaakt, dus je weet dat je alleen de beste wijnen proeft. Dit is de perfecte gelegenheid om nieuwe wijnen te ontdekken en meer te leren over duurzame en schimmelbestendige druivensoorten (PIWI) uit Algund.

Het Anteprima Merano WijnFestival

Kerstmarkt: De Magie van de Winter

Als de herfst plaatsmaakt voor de winter, begint de betoverende kerstmarkt in Algund. Van 29 november 2024 tot 1 januari 2025 wordt de Kirchplatz omgetoverd tot een winterwonderland. Hier kun je genieten van de geur van glühwein, vers gebak en andere Zuid-Tiroolse lekkernijen. De sfeervolle lichtjes, gezellige muziek en feestelijke kraampjes maken het een perfecte plek om in de kerststemming te komen. Voor kinderen zijn er activiteiten zoals het grote peperkoekhuis en een schaatsbaan, terwijl volwassenen kunnen genieten van warme drankjes en ambachtelijke producten.

kerstmarkt in Algund

Algund: Een Hemel voor Fijnproevers

De herfst in Algund is een ware viering van eten en drinken. Of je nu een wijnkenner bent, houdt van verse streekproducten of gewoon op zoek bent naar een gezellige en smakelijke tijd, in Algund vind je het allemaal. De markten en festivals bieden een unieke kans om de Zuid-Tiroolse cultuur en gastronomie te ervaren.

➞ Een auto huren in Zuid-Tirol regel je zorgeloos via Sunny Cars
➞ De mooiste accommodaties in Italië via Eliza was Here

Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief! Of volg ons via FacebookInstagram of Pinterest.

MEER ZUID-TIROL: