Zuid-Tiroolse chocolade martini met Walcher tartuffetto

Om iedereen gelijk maar even jaloers te maken: ik mag over 3 weken op perstrip naar Zuid-Tirol! 😀 Heel stom allemaal… 😉 Toevallig kwam ik van de week de mensen van BrandingsTrends tegen op een drankenbeurs in Houten, met een hele tafel vol met Zuid-Tiroolse likeurtjes, amaretto en gin! Kijk, daar kan ik natuurlijk geen nee tegen zeggen… Alles in het kader van voorwerk toch? 😛

Destilleria Walcher Zuid-Tirol

Destilleria Walcher is een familie destilleerderij in Noord- Italië. Walcher destilleert volgens traditionele methoden verschillende dranken waaronder gin, een eierlikeur, amaretto, fruitdistillaten (eau-de-vie’s), limoncello en vodka. Genoeg om uit te kiezen dus! Ik maakte met de chocoladelikeur een lekkere martini (met nog meer chocolade). De likeur zelf is best wel dik, dus zou deze ook heel goed kunnen gebruiken als saus over een lekker ijsje of als vulling (een beetje opgeklopte slagroom mengen met een lepeltje tartuffetto) voor bijvoorbeeld soesjes.

Zuid-Tiroolse chocolade martini met Walcher tartuffetto

Benodigdheden voor 1 serving:

  • 60 ml Walcher Tartuffetto chocoladelikeur
  • 60 ml koude volle melk
  • 30 ml wodka
  • kleine eetlepel cacaopoeder
  • ±8 ijsblokjes

Garnering:

  • lepeltje wodka
  • eetlepel cacaopoeder

Bereidingswijze:

Schep een beetje cacaopoeder op een schoteltje en doe een beetje wodka in een ander schoteltje. Draai de rand van een martiniglas door de wodka en daarna door het cacaopoeder. Giet de overgebleven wodka in een maatbekertje en vul aan tot 30 ml.

Doe de wodka samen met de Walcher tartuffetto, de melk, het cacaopoeder (gewoon die van het schoteltje gebruiken) met een grote hand ijsblokjes in een shaker en shake even goed.

Giet de Zuid-Tiroolse chocolade martini met Walcher Tartuffetto in het glas en geniet! 😀


Voor meer informatie over Walcher en verkooppunten, kijk op zomerdrankje.nl/walcher

Print Friendly, PDF & Email

One Comment Voeg uw reactie toe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.