Getest: Het nieuwe zomermenu bij Roots Rotterdam!

Op 21 juni 2018 mocht ik samen met een hele bups collega food- en wijnliefhebbers het nieuwe zomermenu van Roots Rotterdam onder het Hilton testen. Hier een klein verslag van de avond en het nieuwe menu! 🙂 

Het nieuwe zomermenu testen bij Roots Rotterdam!

Marketingmanager Nikki Schouwenburg verwelkomt ons met een “Rotterdamse” appelcider. De cider is bedacht door de Rotterdamse ondernemer Wouter Bijl, bekend van ciderwinkel cidercider in de Fenix Food Factory.

De keuken van Roots wisselt met de seizoenen en werkt zoveel mogelijk met producten van lokale en regionale leveranciers.

Het nieuwe zomermenu testen bij Roots Rotterdam!

Bier de Mer

Als we eenmaal aan de prachtig gedekte tafel zitten (het thema was ‘a touch of orange‘) komen er prachtige schalen fruit de mer op tafel. Gevuld met Noordzeekrab, Hollandse garnaaltjes, vongole, Zeeuwse mosselen, oesters en scheermesjes. Vooral de garnaaltjes was jeugdsentiment, want ik kon me nog herinneren dat mijn moeder vroeger die zelf pelde aan de keukentafel op een oude krant. Ook kwamen er gegrilde halve Oosterscheldekreeften aan tafel, gevuld met gebakken spinazie. Daarbij geen wijn, maar het Blondt bier van de Rotterdamse brouwerij Noordt.

Het nieuwe zomermenu testen bij Roots Rotterdam!

Het nieuwe zomermenu testen bij Roots Rotterdam!

Wat een griet!

Griet is vooral bijvangst van de visserij op schol en tong. Chef-kok Paul Dingjan heeft daarom juist gekozen om met deze vis te werken in het zomermenu. De bereiding was een beetje braaf, de Picpoul de Pinet uit de Languedoc trok het met de zuren uit de wijn nog wat omhoog.

Het nieuwe zomermenu testen bij Roots Rotterdam!

even dansen?

Het dessert bestond uit Lambada-aardbeien, frambozen, citroencrème en meringue. Een erg mooi en fris gerechtjes. De Gewurztraminer 2013 van Fleith (Elzas) was helaas niet zoet genoeg om het tegen de aardbeien op te nemen, hoewel de wijn op zichzelf wel heel smakelijk was.

Het nieuwe zomermenu testen bij Roots Rotterdam!

Conclusie

Het nieuwe zomermenu is zeker een aanrader, qua wijn-spijs zijn er misschien nog wel verbeterpunten. Kijk voor meer informatie en prijzen op www3.hilton.com/roots.


Voor dit artikel ben ik door Roots Rotterdam uitgenodigd, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving.

Disclaimer


Ook lekker in Rotterdam: 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.