Waterford Whisky: een revolutionaire benadering van terroir

Waterford Whisky is een innovatief en onderscheidend whiskymerk dat zich richt op ervaren whiskydrinkers die klaar zijn voor nieuwe ontwikkelingen op whiskygebied. Wat Waterford uniek maakt, is de benadering van terroir in het productieproces van hun whisky’s. Terroir is een term uit de wijnwereld die verwijst naar de invloed van de natuurlijke omgeving op de smaak van een product. Bij Waterford draait het om de invloed van de locatie, de aarde en het microklimaat op de gerst die wordt gebruikt voor de whisky.

Waterford Whisky

Geschiedenis en oprichting

Waterford Whisky is opgericht in 2014 door Mark Reynier, voormalig CEO van Bruichladdich. Reynier heeft 20 jaar ervaring in de wijnwereld en 20 jaar ervaring in de spiritswereld en heeft zijn kennis en ervaring samengevoegd in Waterford. De voormalige Guinness brouwerij in Waterford is omgetoverd tot een moderne distilleerderij waar de focus ligt op terroir en de invloed daarvan op de smaak van de whisky.

Terroir

Het zonnige zuidoosten van Ierland is een ideale plek voor gerstteelt, dankzij de verwarmde lucht van de Golfstroom en de vochtige lucht die elkaar daar kruisen. Dit resulteert in een prachtig groen landschap, vruchtbare bodems en ’s werelds beste gerst. Waterford richt zich op de locatie waar de gerst wordt verbouwd en de invloed daarvan op de smaak van de whisky. De gerst wordt verbouwd op 86 verschillende boerderijen in Ierland, waarbij elke boerderij zijn eigen terroir heeft. Waterford werkt samen met boeren die biodynamisch of organisch telen. Na de oogst wordt de gerst naar een speciale opslagruimte gebracht, genaamd The Cathedral of Barley. Hier wordt de gerst opgeslagen en gemout, terwijl de integriteit van het terroir wordt gegarandeerd en de gerst volledig traceerbaar blijft.The Facilitator

In 2014 is de voormalige Guinness brouwerij in Waterford omgetoverd tot de ultramoderne Waterford Distillery, ook wel “The Facilitator” genoemd. Deze distilleerderij maakt gebruik van oude kennis en ervaring in combinatie met de meest baanbrekende apparatuur. Het gewas van elke boerderij wordt gescheiden gedistilleerd, allen op dezelfde manier en één boerderij per week. Dit resulteert in een pure en unieke whisky die de invloed van terroir naar boven haalt.

Waterford - The Facilitator

Waterford whisky

Waterford Whisky is een eerbetoon aan de Ierse gerstboeren en aan het terroir dat hen omringt. Deze whisky wordt gedreven door kwaliteit en integriteit. En elk aspect van het productieproces wordt met de grootste zorg uitgevoerd. Door zijn unieke benadering van terroir en zijn focus op transparantie biedt Waterford Whisky een ongeëvenaarde ervaring voor whiskyliefhebbers over de hele wereld. Voor de doorgewinterde whiskykenner of als je net begint met het ontdekken van deze prachtige drank. Daarom zal Waterford Whisky je zeker verrassen met zijn rijke smaken en complexiteit. Waterford Whisky is onder andere verkrijgbaar in de webshop van Gall & Gall.

Waterford Whisky Ballygarran

Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER WHISKY:

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Tony Rogge schreef:

    Is het mogelijk om die whisky te proeven/kopen ?

    1. Ongewoon lekker schreef:

      Hi Tony, de whisky is onder andere verkrijgbaar bij de Gall & Gall, ik weet dat er vorig jaar bij het drankfestival Art of Drinks (ook toegankelijk voor consumenten) een hele stand vol was met alle Waterford Whisky’s. Dus wellicht voor dit jaar even kijken of ze er weer staan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.