Vegter’s Rolletjes gevuld met koffielikeur slagroom

In december verschijnen opeens de roze en oranje doosjes in elke supermarkt. Ik heb het over Vegter’s Rolletjes; ook wel nieuwjaarsrolletjes of kniepertjes genoemd! Ik ben er niet mee opgegroeid, maar vooral in de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland is het een bekende traditie. En omdat de rolletjes nu in heel Nederland verkrijgbaar zijn, kopen steeds meer mensen dit product. Ik moet bekennen dat ik ze zelf een beetje droog vond; maar dat los je gemakkelijk op door ze te vullen met deze koffielikeur slagroom. 😉

Vegter’s Rolletjes gevuld met koffielikeur slagroom

Symboliek

Je hebt knijpertjes (platte koekjes) en de rolletjes. Het verschil tussen knijpertjes en nieuwjaarsrolletjes is dat de wafels niet of wel zijn opgerold. Hierin komt het verschil tussen het oude en het nieuwe jaar tot uiting. Het knijpertje staat voor het oude jaar, dat als een boekrol is ontvouwen; het rolletje symboliseert het nieuwe jaar dat al zijn geheimen nog in zich verscholen heeft.

Benodigdheden voor ±10 Vegter’s rolletjes met koffielikeur slagroom

*Tip: ik neem vaak uit een hotelkamer die zakjes oploskoffie mee, precies voor dit soort receptjes. Ook handig om zelf Baileys mee te maken!

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten voor de koffielikeur slagroom in een vetvrije slagroom en klop met een machine of handmixer tot stijve pieken.
  2. Schep de slagroom in een spuitzak en vul voorzichtig de Vegter’s rolletjes
  3. Leg de gevulde rolletjes op een mooie schaal
  4. Bestrooi met een beetje poedersuiker en strooi wat nougatine over de uiteindes van de rolletjes waar de slagroom zo uitpiept.
  5. Serveer met een lekkere kop koffie en een glaasje (zelfgemaakte) koffielikeur.

Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


NOG MEER LEKKERE RECEPTEN MET DRANK:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.