Uitslag Enquête

Alweer een tijdje geleden heb ik een enquête op de site gezet om eens te zien wat mensen vonden van het eerste jaar van Ongewoon Lekker. De uitkomsten wil ik graag met jullie delen!

Enquete

In totaal hebben 32 mensen meegedaan hebben aan de enquête.

Van die 32 mensen was 75% vrouw en 25% man. Toch wel een hoop vrouwen die inspiratie zoeken op een foodblog, maar ik ben wel blij met 25% mannen. Ik heb foodblogs gezien die nog niet eens 10% halen.

Qua leeftijd zijn de meeste wat ouder; 50% van de invullers is 40+, ruim 20% is tussen de 30 en de 40 en bijna 30% is tussen de 23 en 29. Met de hoeveelheid drank die er voorbijkomt op de site had ik ook niet verwacht heel veel jonge bezoekers te trekken.

leeftijd

Op de vraag hoe mensen bekend geraakt zijn met OngewoonLekker waren er veel verschillende antwoorden, maar de meeste mensen kennen de site toch via mezelf of via facebook. Leuk is ook om te zien dat mensen die via een zoekmachine op één van mijn receptjes terecht komen blijven hangen en me blijven volgen!

Gemiddeld komen de bezoekers een paar keer per week op de site, maar sommige ook elke dag en andere weer 1 keer per maand. Er waren ook 2 personen bij die nog nooit op de site waren geweest. De anders waren: wisselend, als er op facebook iets leuks voorbij komt, een paar keer per maand.

hoe vaak kom je op

Mensen bezoeken de site vooral om ideeën op te doen en gewoon een beetje te neuzen. Wat ik zelf bij andere foodblogs ook het leukst vind om te doen. 😉

Ik vind het ontzettend leuk als mensen een recept van de site maken; daarvoor doe ik het natuurlijk allemaal! Leuk om te zien dus dat bijna de helft van de mensen meer dan 1 keer iets van de site hebben gemaakt. Hopelijk hebben de mensen die nog nooit iets van de site hebben gemaakt die schade alsnog hebben ingehaald.. 😉

hoe vaak gekookt

Het leukst zijn de recepten op de site, gevolgd door de persoonlijke artikelen en reviews van boeken/producten.

Wat men minder zou willen zien zijn de verslagen van persevents (20%) maar de overgrote meerderheid (ruim 70%) vindt het allemaal prima zoals het is.

Op de vraag wat je graag meer zou willen zien was men iets meer verdeeld. Likeurtjes deden het goed, net als de seizoensgebonden en de hoofdgerechten. En schijnbaar zitten jullie niet te wachten op nog meer winacties.. 😉 Aanvullingen op de lijst waren soep, 1-persoons maaltijden en koolhydraatarme recepten.

Wat wil je meer zien op de website

Op de vraag of ik als blogger video´s moet maken was er maar 1 persoon die liever naar een video kijkt dan naar een geschreven stukje. De rest was een beetje verdeeld over “ik lees liever de artikelen” en “het maakt me niet uit”. Video is dus niet iets waar ik de komende tijd in zal investeren.

Ik zou het zelf heel erg leuk vinden om van mijn blog te kunnen leven, en advertenties zijn dan bijna een must. Goed om te zien dat bijna 60% van de mensen het niet uitmaakt als er advertenties op de site zouden staan. De tegenstanders willen er niet te veel en wel aansluitend op de inhoud van de site.

Qua cijfer kwam ik supermooi uit op een 8,1! Toevallig was wel één van de personen die nog nooit op de site was geweest een 6 gaf.. Moet die persoon misschien toch eens vaker een kijkje nemen! 😀

De laatste vraag was voor eigen opmerkingen en suggesties: misschien iets meer biertips bij een gerecht i.p.v. een wijntip, een eigengemaakte versie van een Knorr pakket en recepten voor 1 persoon.

Wat ga ik doen/heb ik gedaan met deze enquête?

Het zou natuurlijk stom zijn om niets met deze info te doen. Misschien hebben jullie gezien dat ik de laatste paar weken al een paar nieuwe likeurtjes op de site heb gezet? En in plaats van restaurantreviews heb ik een speciale pagina aangemaakt met Ongewoon Lekkere Locaties waar ik tips geef voor goede restaurants, wijnbarretjes en biercafé’s.

Ongewoon Lekkere Locaties

Verder probeer ik de Woensdag Wijntip een beetje te variëren met wat bier, gedistilleerd en alcoholvrij; zolang het maar Ongewoon Lekker is. En door iets meer te koken met wildpluk-producten ga ik automatisch meer seizoensgebonden koken.

Ook heb ik laatst een lijstje gemaakt met makkelijkere receptjes van de site en ik ga kijken of ik tips kan geven hoe je makkelijk (maar lekker) voor één persoon kan koken.

Mochten jullie in de tussentijd nog vragen/opmerkingen of tips bedacht hebben dan kan je die altijd hieronder als reactie kwijt!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.