Bilderberg sterrenchefs koken Escoffier in The Park

Restaurant The Park – inspired by Erik van Loo – staat in de periode van 13 tot en met 23 november in het teken van Auguste Escoffier. De Michelin sterrenchefs van 4 gerenommeerde Bilderberg restaurants brengen een ode aan Auguste Escoffier (1846-1935). 

Bilderberg sterrenchefs koken Escoffier in The Park
Credits: Mirjam Lems
Escoffier

Deze Franse chefkok legde de ‘ fundering’ voor de Franse keuken. Escoffier was chefkok in diverse luxueuze hotels van het Ritz onder andere in Parijs en Londen. Zijn standaardwerk “Le guide Culinaire” omvat 5000 nauwkeurige recepten waaronder de Pêche Melba, Poire Belle Hélene, maar ook de Tournedos Rossini.

Mijn connectie met Escoffier is ook heel groot, want ik heb een jaar of 10 geleden van mijn moeder (die inmiddels al een paar jaar is overleden) haar 2 delen van ‘Handboek voor de Keuken’ gekregen. Een Nederlandse vertaling van “Le guide Culinaire” uitgegeven in 1952 (deel 2 in 1953). Inclusief kleurenfoto’s! Ik weet nog dat ik als kind een beetje moest gruwelen van de leeuwerikenpastei waaruit van die kopjes met snaveltjes staken… Maar gelukkig hadden de chefs dit recept niet uitgekozen om na te maken… 😉

Bilderberg sterrenchefs koken Escoffier in The Park Bilderberg sterrenchefs koken Escoffier in The Park

Topchef

Maar liefst 6 topchefs met elkaar ook maar liefst 6 Michelinsterren maakten voor ons op een druilerige donderdagmiddag er een topmiddag van. De chefs waren: Erik van Loo (Parkheuvel **), Richard de Vries (The Park), Arjan Bisschop (Heeren van Harinxma *), Patrick Kessler (De Kersentuin), Tonny Berentsen (De Kromme Dissel *) en Stefan van Sprang (Aan de Poel **). Mocht je deze gerechten ook zelf willen proeven? Ze staan tijdens de Escoffierdagen op een historische menukaart van restaurant The Park. Ik licht er een paar hoogtepunten voor mij uit! Ik ga natuurlijk niet alle gerechtjes verklappen… 😉 Dan moet je toch echt zelf gaan eten! 😉

Bilderberg sterrenchefs koken Escoffier in The Park
Met handtekening van Escoffier!
Het Menu

Bilderberg sterrenchefs koken Escoffier in The Park

Hieronder 1 van de amuses van Arjan Bisschop (Heeren van Harinxma *); een paté en croute met pistache. Heerlijk knapperig bladerdeeg met een mooie zachte vulling en goed op smaak.

Bilderberg sterrenchefs koken Escoffier in The Park

Slibtong met truffel, artisjok, spinazie, gepocheerde eidooier en Champagne-botersaus van Tonny Berentsen (De Kromme Dissel *). Prachtig schoongemaakt waardoor je de filets zo van de graatjes kunt plukken. Vooral de combinatie met de Rully 2014 van Louis Jadot een tongstrelende combinatie.

Bilderberg sterrenchefs koken Escoffier in The Park
Credits: Mirjam Lems

Bilderberg sterrenchefs koken Escoffier in The Park

Hertenrugfilet van de Veluwe met spruiten, kastanje, knolselderij, paddenstoelen en wild-jus met vossenbessen van Richard de Vries (The Park). Botermals hert met een heerlijke saus… Laat de winter maar komen! En als je dan ook een Margaux 2012 van Château du Tertre erbij schenkt, dan kan mijn middag niet meer stuk.. Prachtig samenspel tussen vooral de saus met het zoetje van de vossenbessen en het fruitige (30% merlot) van de Margaux.

Bilderberg sterrenchefs koken Escoffier in The Park

Dus ga vooral zelf proeven en ervaren!

Overige informatie over “ Proef de sterren in Rotterdam”

Periode: Maandag 13 november tm donderdag 23 november 2017
Locatie: Restaurant The Park – inspired by Erik van Loo –
Bilderberg Parkhotel, Westersingel 70, Rotterdam
Website: www.thepark.nl
Facebook: www.facebook.comTheParkRdam


Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.