Ongewoon Lekker test: Restaurant Gustafson

Gustafson is een pop-up hotel en restaurant op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam. Vernoemd naar de ontwerpster van het Westerpark: Katryn Gustafson. Als je er wilt eten (of slapen!) moet je snel zijn; de sluitingsdatum is zelfs al bekend: 30 september 2016!

Drie ondernemers uit verschillende disciplines (o.a. communicatie, interieurontwerp en hospitality) wilde nu eens zelf alle teugels in handen hebben en zijn Gustafson begonnen als een dynamisch platform voor eten, kunst en design.

Gustafson

Wij (Franz en ik) aten er op een maandagavond en we waren eigenlijk de enige gasten (op een ouder stel na die al bijna klaar waren met eten toen wij binnenkwamen). Maar het voelde niet kaal of eenzaam want de ruimte is erg uitnodigend en modern ingericht, uitzicht op het Westerpark en met verschillende soorten tafelkleedjes, lampen en een soort lapjeskunst aan de muur.

Gustafson

De hotelkamers waren nog niet helemaal klaar toen wij er waren, maar het concept is wel duidelijk: het zijn niet je standaard hotelkamers. Er komen in totaal 5 kamers met 5 verschillende thema’s; variërend van een campingkamer (dus echt in een tent!) tot 1-persoons capsules.

Gustafson

Maar we kwamen natuurlijk om te eten! 🙂 De keuken is in handen van de Haagse chef Bram Leusink en het toeval wil dat hij hiervoor gewerkt heeft bij Rootz in Scheveningen! Dat ligt aan dezelfde haven als het restaurant waar Franz zeven jaar gewerkt heeft en per 1 januari 2016 weer zal werken. Grappig om iemand dan in Amsterdam in de keuken te zien staan.

Gustafson

De gerechtjes zijn allemaal shared dining; waardoor de verschillende gerechtjes gewoon in het midden van de tafel worden gezet en iedereen kan pakken wat hij/zij wil. Over de kaart zegt Bram: “gewoon lekker en herkenbaar, maar wel in de seizoenen”. De kaart is een beetje een allegaartje aan gerechten met onder andere: crunchy sushi, oesters, tabouleh, bonbon van zalm, pulled pork en fish & chips. Maar over de smaak geen klachten! We begonnen met kippendijtjes met garnalen op zeekraal en de crunchy sushi. Alles goed op smaak en de kip nog lekker sappig.

Gustafson

Als hoofdgerecht hadden we de runderbavette met knolselderij en de tongschar met nootuhbootuh (notenboter op z’n Haags.. 😉 ) en paksoi. De tongschar was prachtig van cuisson; de filetjes gleden zo van de graat en de bavette was nog mooi rood van binnen.

Gustafson

Als dessert kregen we een proeverijtje van alle desserts op de kaart. Een feestje! Vooral de cheesecake met stroopwafel viel erg in de smaak.

Gustafson

Maar ik moet ook eerlijk zijn: het enige wat een beetje tegenviel was de wijnkaart. Alle wijnen komen van één leverancier en er was te weinig variatie om tegenwicht te bieden aan de verschillende gerechten. Gelukkig werd onze input zeer gewaardeerd door de (op wijngebied nog onervaren) floormanager en hij beloofde spoedig beterschap! Fijn als opbouwende kritiek niet wordt opgevat als negatieve feedback maar dat we zoiets zeggen om te helpen.

Conclusie

Gustafson zit op een prachtige locatie op het Westergasfabriekterrein en is zeven dagen per week geopend voor ontbijt, lunch, cocktails en diner. Er worden tal van evenementen, lezingen en productlanceringen georganiseerd en er is een groot terras. Als ze nu ook nog even de wijnkaart goed onder handen nemen zeker een aanrader!

Voordat de deuren sluiten komen we graag nog eens langs! 😀


Advertorial

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Elvira Wilthagen schreef:

    Dank je wel Jody, super foto’s ook! Leuk dat jullie er waren. Elvira, namens het Gustafson Team

    1. Ongewoon lekker schreef:

      Dankjewel voor je berichtje Elvira! Graag gedaan en we komen graag nog eens langs! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.