Ongewoon Lekker op de Horecava

Deze week was het weer zover, de jaarlijkse Horecava ging van start in de Rai in Amsterdam. Met 600 deelnemende bedrijven, workshops, presentaties en kookdemo’s is één dag bijna te weinig! Gelijktijdig met de Horecava is er ook Wine Professional vooral gericht op (verrassing!) wijn. Het grootste gedeelte van de dag heb ik toch op de Horecava doorgebracht en ik zal een kleine impressie van de dag geven!

Ongewoon Lekker op de horecava

Vino&Vetro Italiaanse wijnen

Zoals jullie misschien weten heb ik een zwak voor deze importeur en de hoge kwaliteit van de wijnen. En omdat er wijnen openstonden die ik nog niet kende moest ik natuurlijk even polshoogte nemen. Vooral de Fay Sforzato di Valtellina ‘Ronco del Picchio’ 2009 was mijn favoriet. Gemaakt van nebiolo druiven die eerst gedroogd worden voordat ze geperst worden. Een supermooie krachtige wijn van maar liefst 15%!

VinoVetro Horecava 2016

De Bierfabriek

De Bierfabriek had een heel pop-up bierrestaurant uit de grond gestampt voor de horecava en dat was erg indrukwekkend! Ik was laatst al langs de vestiging in Delft gelopen en was nieuwsgierig naar hun zelfgebrouwen bier. Ik heb een glaasje Rosso geproefd en dat was erg verfrissend (een ale met Tsjechische hop) maar ik ben uitgenodigd om eens in Delft de rest van de biertjes te komen proeven. Daar zeg ik geen nee tegen! 🙂

Bierfabriek horecava

Paix Dieu Abdijbier

Paix Dieu is een abdijbier dat in de brouwerij van Brasserie Caulier gemaakt wordt. Het speciale aan dit bier is dat het één keer per maand gebrouwen wordt, maar alleen met volle maan. Op elk flesje staat dan ook de maand waarin het gebrouwen is. Het schijnt zelfs dat je de verschillen per maand kan proeven, maar ze hadden op de stand maar één maand bij zich. Het is een tripel met 10% alcohol, dus wel een biertje waar je even rustig voor moet gaan zitten. Een lekkere tripel, ik ben alleen niet zeker of het qua smaak heel erg onderscheidend is van de rest van de tripels die ik ken.

PicMonkey Collage paix dieu horecava (Small)

Birra Flea 

Flea is een Italiaans biermerk dat met 4 verschillende bieren sinds kort op de Nederlandse markt verkrijgbaar is. Ik proefde de Constanza (een lichte ale) uit helaas een plastic glas. Doet toch wat afbreuk aan je bier. En ik moet zeggen dat ik het bier ook niet zo bijzonder vond. Next! 😀

PicMonkey Collage Flea horecava (Small)

BOS ijsthee

Misschien even tijd voor iets non-alcoholisch? Er stond een zebra in het gangpad (och arme jongen) die blikjes ijsthee uitdeelde. BOS ijsthee komt uit Zuid-Afrika, is helemaal biologisch en bevat geen cafeïne, kleurstoffen en rare e-nummers. De ijsthees zijn allemaal op basis van rooibos extract met een extra smaakje erbij. Ik had bijvoorbeeld apple, maar er is ook een lemon, peach, berry en lime&ginger variant. En het was erg lekker moet ik bekennen! Ik ben ook gek op rooibosthee (en ik heb ook zelf al eens een rooibosijsthee gemaakt) dus dit viel in de smaak.

PicMonkey Collage rooibos horecava (Small)

Beer Cider

En weer door naar de drank! Nederlandse cider welteverstaan. Ik ben sowieso de laatste tijd wat meer ciders gaan proberen; lichter in alcohol dan bier maar toch lekker fris en fruitig. Beer cider maakt zijn cider van Nederlandse handappelen uit Overijssel en Engelse ciderappels. De smaak van het ‘instapmodel’ is fris en fruitig, maar de cider gerijpt op rumvaten gaat bijna naar een calvados toe! Heel bijzonder.

PicMonkey Collage beer cider horecava (Small)

Tatratea

Tatratea is een nieuwe likeur om basis van zwarte thee. Het originele recept komt uit Slowakije (het Tatra gebergte) en bevat naast zwarte thee allerlei inheemse bergkruiden. De likeuren variëren van 22% tot maar liefst 72% alcohol. En dat is veel! Maar omdat er ook een hoop suiker in zit valt het eigenlijk wel mee met de sterkte. Er zijn verschillende smaakjes (kokos, citrus, peach, forest fruit, original en outlaw) en ze zijn ook gemaakt om te gebruiken in cocktails of om zelfs mee te koken. Ik vond zelf de original en de forest fruit het lekkerst, maar ik ben wel benieuwd naar de mogelijkheden met ook de andere smaakjes.

PicMonkey Collage Tatratea (Small)

Overige vloeibare heerlijkheden

Verder heb ik wortellikeur geproefd (ga ik ook zeker proberen na te maken! 😀 ), kreeg ik een lekkere Negroni cocktail met gin, campari en rode vermouth, had ik een limoncello cocktail met tonic en munt (ga ik ook namaken, superlekker voor de zomer!) en een fijne zachte Kentucky bourbon om de dag af te sluiten.

drank horecava

Met dank aan alle nieuwe contacten die ik ontmoet heb en hopelijk gaan jullie hier binnenkort meer van zien! 😀

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

One Comment Voeg uw reactie toe

  1. Mark Werner schreef:

    Dank voor je leuke recensie over TATRATEA!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.